Revolut

.
Banky + alternativní systémy - TransferWise, Revolut, CurrencyFair či Paysera.
Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 74
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 20
Kontaktovat uživatele:

Revolut

Příspěvekod zbynhu » 07 říj 2017, 16:36

Kvůli výhodnosti směnných kurzů jsem se rozhodl otestovat Revolut.
Prošel jsem bez zádrhelů registrací, v aplikaci si založil vlastní EUR a CZK účet.

Přes SEPA platbu poslal testovacích 10 EUR, ty následně poslal na Mintos, z něj zpět. Vše bez problémů.
Následně jsem na Revolutu převedl těchto 10 EUR na CZK a ty mám nyní na Revolut CZK účtu.
Z něj jsem si je chtěl zkusit poslat na CZK účet Fio Banky. Bohužel aplikace mi hlásí "bank transfer has failed".

Testoval jste někdo Revolut převody a např. výběry tímto způsobem? Prosím o případné rady, předem díky.

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 74
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 20
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 12 říj 2017, 09:44

Tak jen čistě pro informaci - po celodenním řešení s podporou, kontrole všeho, znovunastavení atd. řešili technici Revolutu a chyba byla na jejich straně. Nyní by mělo být opraveno a transfer se mi podařilo bez problémů zadat. Snad se již nebude takový zádrhel opakovat, protože jinak vypadá služba velmi zajímavě.

Uživatelský avatar
doonio
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 126
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 42
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod doonio » 15 říj 2017, 10:49

Tak jen čistě pro informaci - po celodenním řešení s podporou, kontrole všeho, znovunastavení atd. řešili technici Revolutu a chyba byla na jejich straně. Nyní by mělo být opraveno a transfer se mi podařilo bez problémů zadat. Snad se již nebude takový zádrhel opakovat, protože jinak vypadá služba velmi zajímavě.


Ano, oni měli nějaký totální blackout pár hodin, i jejich samotný CEO si sypal na hlavu, že se to už nebude opakovat..a dokonce přišli s nabídkou, že pokud někdo chtěl tou dobou kdy byl blackout platit a nešlo to, a zaplatil jinou kartou, kde mu vznikli nějaké náklady, tak že to Revolut zaplatí ty poplatky (např. za výběr...)
https://blog.revolut.com/no-excuses-we-let-you-down-32f81e64f974

Jinak, já normálně používám Revolut pro převod z EUR P2P platforem do CZK a myslím že jinde nedostanu aktuálně lepší kurz. Já zkoušel jak TransferWise, tak i RoklenFx...ale Revolut je ještě o chlup lepší, na pár set EUR to člověk nepozná, ale když pošleš za rok pár tisíc EUR, tak už to nějakou stovečku dá.

kapu
Příspěvky: 2
Registrován: 24 srp 2017, 15:25
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod kapu » 17 říj 2017, 20:37

Revolut dnes ohlásil možnost nabíjet CZK účet v korunách. Zatím bohužel jen bankovním převodem, kartou v budoucnu.

Jestli to chápu správně, tak to pošlu na jejich účet v UK, který je vedený v korunách(?) a na CZK účet se připíší ty koruny. Zaplatím jen poplatek za platbu do zahraničí u své banky. V appce si pak to převedu na EUR za jejich kurz a můžu poslat třeba na Mintos rovnou v EUR.
Až půjde nabíjet i kartou (bez poplatku za zahraniční platbu), tak to bude fajn.

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 74
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 20
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 18 říj 2017, 07:21

kapu píše:Jestli to chápu správně, tak to pošlu na jejich účet v UK, který je vedený v korunách(?) a na CZK účet se připíší ty koruny. Zaplatím jen poplatek za platbu do zahraničí u své banky. V appce si pak to převedu na EUR za jejich kurz a můžu poslat třeba na Mintos rovnou v EUR.
.


Chápu to přesně tak, jak píšeš.
V brzké době to otestuju.

Uživatelský avatar
Joshua
Administrátor
Administrátor
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 269
Registrován: 07 dub 2016, 12:41
Reputace: 68
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod Joshua » 18 říj 2017, 09:05

To s tím Revolutem je skvělá zpráva. Prozatím bylo nutné počítat s úvodní konverzí z CZK do jiné měny, která tímto odpadá. Máte někdo představu, jaké mají poplatky za jednotlivé převody? Někde v neoficiálním zdroji jsem dohledal spread 0,5%. Oproti TransferWise vychází Revolut mnohem lépe... Zkoušel někdo i jejich kartu?
O P2P půjčkách a fintech píši na hoopoo.cz

Uživatelský avatar
doonio
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 126
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 42
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod doonio » 20 říj 2017, 20:51

Joshua píše:Zkoušel někdo i jejich kartu?

Jejich kartu mám a platím s ní skoro všude v zahraničí, Kurzy jsou čisté, dle karetní asociace. Výběry po celém světě zdarma do výše 200€ (Jestli chceš Revolut Premium, tam je to gratis do 400€).
Naposledy upravil(a) doonio dne 20 říj 2017, 22:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 74
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 20
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 20 říj 2017, 21:59

Možná hloupý dotaz, ale není mi jasné - pokud se nyní rozhodnu využít dobití účtu přes bankovní transfer CZK, jak to nejlépe provedu?
Ve FIO, pokud zadám Europlatbu, automaticky se mi jako měna doplní EUR. Ale já chci převádět CZK. Ty mohu zadat při zahraniční platbě, ale tam to po mě zase che doplnit účel platby, kde vůbec nevím, co zadat. Prosím o radu. Díky.

Uživatelský avatar
doonio
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 126
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 42
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod doonio » 20 říj 2017, 22:36

zbynhu píše:Možná hloupý dotaz, ale není mi jasné - pokud se nyní rozhodnu využít dobití účtu přes bankovní transfer CZK, jak to nejlépe provedu?
Ve FIO, pokud zadám Europlatbu, automaticky se mi jako měna doplní EUR. Ale já chci převádět CZK. Ty mohu zadat při zahraniční platbě, ale tam to po mě zase che doplnit účel platby, kde vůbec nevím, co zadat. Prosím o radu. Díky.

Europlatba už jak z názvu napovídá je platba v rámci Eurozóny, tzn. EUR, takže si myslím že potřebuješ provést normální zahraniční platbu a účel platby je nějaká reference od Revolutu, né? Aby si to dokázali spárovat s tvým účtem na Revolutu a "dobili" ti správně zrovna ten tvůj účet, jinak nemají šanci poznat od koho ta platba přišla.

Já vždy když posílám EUR do Revolutu, tak jako " payment reference" udávám to číslo které mám v Revolut aplikaci uloženo. (je to po vybrání měny nahoře v těch údajích o bankovním účtu, na který to chtějí poslat)

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 74
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 20
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 20 říj 2017, 23:19

doonio píše:
zbynhu píše:Možná hloupý dotaz, ale není mi jasné - pokud se nyní rozhodnu využít dobití účtu přes bankovní transfer CZK, jak to nejlépe provedu?
Ve FIO, pokud zadám Europlatbu, automaticky se mi jako měna doplní EUR. Ale já chci převádět CZK. Ty mohu zadat při zahraniční platbě, ale tam to po mě zase che doplnit účel platby, kde vůbec nevím, co zadat. Prosím o radu. Díky.

Europlatba už jak z názvu napovídá je platba v rámci Eurozóny, tzn. EUR, takže si myslím že potřebuješ provést normální zahraniční platbu a účel platby je nějaká reference od Revolutu, né? Aby si to dokázali spárovat s tvým účtem na Revolutu a "dobili" ti správně zrovna ten tvůj účet, jinak nemají šanci poznat od koho ta platba přišla.

Já vždy když posílám EUR do Revolutu, tak jako " payment reference" udávám to číslo které mám v Revolut aplikaci uloženo. (je to po vybrání měny nahoře v těch údajích o bankovním účtu, na který to chtějí poslat)

Ano ano, referenci chápu. Mate mě ve Fio povinná položka platební titul s předvoleným výběrem - 110 vývoz zboží atd. Co zadáváš tam? Díky.

adm
Příspěvky: 8
Registrován: 06 bře 2017, 10:15
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod adm » 14 lis 2017, 15:44

kolik Vas stoji ten prevod ve Fiu?
jo a da se to sparovat s paypalem ? asi pred pul rokem jsem to cekoval ale neslo resp. jenom v Anglii nevite jak je to ted ?

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 74
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 20
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 14 lis 2017, 17:34

adm píše:kolik Vas stoji ten prevod ve Fiu?
jo a da se to sparovat s paypalem ? asi pred pul rokem jsem to cekoval ale neslo resp. jenom v Anglii nevite jak je to ted ?


Zahraniční platba ve Fio vyjde buď 200,- Kč, když si odesílatel a příjemce každý platí své poplatky, nebo 500,- Kč pokud platíte vše Vy.
Na Revolut jsem si nakonec žádné peníze takto neposlal, řešil jsem přes RoklenFX, což vyšlo mnohem výhodněji.

Uživatelský avatar
doonio
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 126
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 42
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod doonio » 14 lis 2017, 19:00

zbynhu píše:Zahraniční platba ve Fio vyjde buď 200,- Kč, když si odesílatel a příjemce každý platí své poplatky, nebo 500,- Kč pokud platíte vše Vy.
Na Revolut jsem si nakonec žádné peníze takto neposlal, řešil jsem přes RoklenFX, což vyšlo mnohem výhodněji.


Bych si dovolil krapet nesouhlasit, Revolut má o trochu lepší kurz a není tam žádný poplatek, RoklenFx má zavedený poplatek podle výše směny + ten převod trvá pár dní déle. Ale jinak obě ty služby daleko lepší než nějaká banka a i zase o fous lepší než TransferWise

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 74
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 20
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 14 lis 2017, 19:34

doonio píše:Bych si dovolil krapet nesouhlasit, Revolut má o trochu lepší kurz a není tam žádný poplatek, RoklenFx má zavedený poplatek podle výše směny + ten převod trvá pár dní déle. Ale jinak obě ty služby daleko lepší než nějaká banka a i zase o fous lepší než TransferWise


Pro menší převody to tak asi bude. Já si měnil nad 10k EUR, což je u Roklenu za 0,10%. Převod zdarma. Kdybych platil u Fio převod, tak zaplatím 500,- Kč, což by mi vyšlo dráž.
Myslím, že u Revolutu je také omezení směny zdarma do 6000 EUR.
Délku převodu jsem neřešil.
Každopádně souhlas, že obě služby jsou super a na rozdíl od TW opravdu výhodné.

cornello

Re: Revolut

Příspěvekod cornello » 18 lis 2017, 00:16

Dobrý večer, řeším tento problém už asi 3 hodiny a nemůžu stále přijít co je pro mě nejvýhodnější.
Moje situace je taková:
Mám czk účet a debetní kartu u moneta banky
Následně budu mít eur účet a debetní u moneta banky

Pro zjednodušení, na obou budu mít zhruba 100 000 nebo ekvivalent tzn. cca. 4000eur Zřídil jsem si dnes revolut, vyplnil jsem údaje o kartě, splanost atd. a z účtu se mi strhlo nějakých 255,9kč, na revolutu připsalo 10Euro. Proč všichni mluví o nějaké sepa platbě a poplatku? Mě se jen převedlo 10Euro z CZK podle kurzu banky. Nebo kdy funguje sepa platba?

Následně, je nějaká možnost dnes 18.11.2017 mít czk účet na revolutu, takže teoreticky by se tam z czk účtu banky měli převést czk na czk u revolutu? Nebo jak je myšlen tento příspěvek?

"
To s tím Revolutem je skvělá zpráva. Prozatím bylo nutné počítat s úvodní konverzí z CZK do jiné měny, která tímto odpadá. Máte někdo představu, jaké mají poplatky za jednotlivé převody? Někde v neoficiálním zdroji jsem dohledal spread 0,5%. Oproti TransferWise vychází Revolut mnohem lépe... Zkoušel někdo i jejich kartu?


Takže otázka zní, až mi v budoucnu dojdou všechny eura a nebudu je mít na přeposílání na revolut, bude pro mě výhodné si z českého účtu přeposílat na eur na revolut a následná konverze v zahraníčí v střední americe? To by přece byl dvojnasný konverz měn? Prvně z czk na eur (kurz banky) a následně z eur (revolut, nej kurz) na třeba mexické pesos?
Nebude tedy lepší platit rovnou českým czk účtem v obchodě v mexiku podle kurzu banky?
Nebo jak to funguje, když člověk nemá výplaty v eurech a má jen czk aby to pro něj bylo výhodné pokud bude platit v státech mimo EUR,USD,Libry?

Nerozumím tedy jak efektivně dobít z czk účtu u české banky na účet třeba eur revolut a následně platit v třeba mexické pesos

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 74
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 20
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 07 pro 2017, 08:36

Revolut nově podporuje směny ve vybraných kryptoměnách - bitcoin, ethereum a litecoin. Že by nejjednodušší cesta, jak si je pořídit?

Potěší také zpráva, že do jara příštího roku chtějí rozběhnout vedení účtu v CZK.

Více zde: http://zpravy.e15.cz/burzy-a-trhy/meny/cestovatelska-platebni-karta-revolut-spousti-podporu-kryptomen-1340706

Uživatelský avatar
Joshua
Administrátor
Administrátor
Silver pen
Silver pen
Příspěvky: 269
Registrován: 07 dub 2016, 12:41
Reputace: 68
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod Joshua » 08 pro 2017, 16:13

Chtěl bych se zeptat někoho s Revolutem zkušenějšího. Jak je to tedy se zasíláním peněz na CZK účet? Existuje nějaký způsob, jak si transparentně spočítat poplatky za převod, než ho učiním? Ta Lloyds bank mě tam trochu znervózňuje :-).

Jestli to chápu správně, platím pouze své bance? Tedy v mém případě 25 Kč SEPA + méně výhodný kurz Airbank? Přijde mi, že pro lidí z ČR co nemají EUR účet to je pak stále poměrně nevýhodné, než využití jiných alternativ - právě kvůli té vstupní konverzi a řešit první převod skrze jiný portál mi přijde jako drbat pravou rukou za levým uchem.
O P2P půjčkách a fintech píši na hoopoo.cz

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 74
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 20
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 08 pro 2017, 17:19

Joshua píše:Jestli to chápu správně, platím pouze své bance? Tedy v mém případě 25 Kč SEPA + méně výhodný kurz Airbank? Přijde mi, že pro lidí z ČR co nemají EUR účet to je pak stále poměrně nevýhodné, než využití jiných alternativ - právě kvůli té vstupní konverzi a řešit první převod skrze jiný portál mi přijde jako drbat pravou rukou za levým uchem.


Pokud budeš převádět EUR ze svého účtu u AIR bank na EUR účet v REVOLUTu, pak ano, poplatky budou tak, jak píšeš.

Pokud bys ale chtěl dostat na účet v REVOLUTu české koruny, pak nelze SEPA platba využít a musel bys jít přes klasickou zahraniční platbu (což je poměrně komplikované a poplatky jsou v řádech stokorun).
Takže ano, nyní se to Čechům moc nevyplatí si na R účet koruny posílat. Situace by se měla rapidně změnit na jaře, kdy mají zpřístupnit kalsický CZK účet vedený u některé z českých bank.

Uživatelský avatar
ch4
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 55
Registrován: 16 zář 2017, 20:52
Reputace: 6
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod ch4 » 08 pro 2017, 19:29

zbynhu píše:Revolut nově podporuje směny ve vybraných kryptoměnách - bitcoin, ethereum a litecoin. Že by nejjednodušší cesta, jak si je pořídit?

Potěší také zpráva, že do jara příštího roku chtějí rozběhnout vedení účtu v CZK.

Více zde: http://zpravy.e15.cz/burzy-a-trhy/meny/cestovatelska-platebni-karta-revolut-spousti-podporu-kryptomen-1340706


U tech kryptomen pozor, je to jen pro Premium ucty nebo pro nekoho kdo pozve 3 nove uzivatele (pridal jsem muj Revolut referral link do viewtopic.php?f=40&t=134&p=2627#p2627).

Taky je dobre vedet, ze kryptomeny muzete nakupovat a prodavat jen v ramci platformy, nelze zatim prevest mimo, do penezenky.


Zpět na „Transakce do/ze zahraničí“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host