Revolut

Všeobecná diskuze o P2P půjčkách.
Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 51
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 7
Kontaktovat uživatele:

Revolut

Příspěvekod zbynhu » 07 říj 2017, 16:36

Kvůli výhodnosti směnných kurzů jsem se rozhodl otestovat Revolut.
Prošel jsem bez zádrhelů registrací, v aplikaci si založil vlastní EUR a CZK účet.

Přes SEPA platbu poslal testovacích 10 EUR, ty následně poslal na Mintos, z něj zpět. Vše bez problémů.
Následně jsem na Revolutu převedl těchto 10 EUR na CZK a ty mám nyní na Revolut CZK účtu.
Z něj jsem si je chtěl zkusit poslat na CZK účet Fio Banky. Bohužel aplikace mi hlásí "bank transfer has failed".

Testoval jste někdo Revolut převody a např. výběry tímto způsobem? Prosím o případné rady, předem díky.

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 51
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 7
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 12 říj 2017, 09:44

Tak jen čistě pro informaci - po celodenním řešení s podporou, kontrole všeho, znovunastavení atd. řešili technici Revolutu a chyba byla na jejich straně. Nyní by mělo být opraveno a transfer se mi podařilo bez problémů zadat. Snad se již nebude takový zádrhel opakovat, protože jinak vypadá služba velmi zajímavě.

Uživatelský avatar
doonio
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 104
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 30
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod doonio » 15 říj 2017, 10:49

Tak jen čistě pro informaci - po celodenním řešení s podporou, kontrole všeho, znovunastavení atd. řešili technici Revolutu a chyba byla na jejich straně. Nyní by mělo být opraveno a transfer se mi podařilo bez problémů zadat. Snad se již nebude takový zádrhel opakovat, protože jinak vypadá služba velmi zajímavě.


Ano, oni měli nějaký totální blackout pár hodin, i jejich samotný CEO si sypal na hlavu, že se to už nebude opakovat..a dokonce přišli s nabídkou, že pokud někdo chtěl tou dobou kdy byl blackout platit a nešlo to, a zaplatil jinou kartou, kde mu vznikli nějaké náklady, tak že to Revolut zaplatí ty poplatky (např. za výběr...)
https://blog.revolut.com/no-excuses-we-let-you-down-32f81e64f974

Jinak, já normálně používám Revolut pro převod z EUR P2P platforem do CZK a myslím že jinde nedostanu aktuálně lepší kurz. Já zkoušel jak TransferWise, tak i RoklenFx...ale Revolut je ještě o chlup lepší, na pár set EUR to člověk nepozná, ale když pošleš za rok pár tisíc EUR, tak už to nějakou stovečku dá.

kapu
Příspěvky: 2
Registrován: 24 srp 2017, 15:25
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod kapu » 17 říj 2017, 20:37

Revolut dnes ohlásil možnost nabíjet CZK účet v korunách. Zatím bohužel jen bankovním převodem, kartou v budoucnu.

Jestli to chápu správně, tak to pošlu na jejich účet v UK, který je vedený v korunách(?) a na CZK účet se připíší ty koruny. Zaplatím jen poplatek za platbu do zahraničí u své banky. V appce si pak to převedu na EUR za jejich kurz a můžu poslat třeba na Mintos rovnou v EUR.
Až půjde nabíjet i kartou (bez poplatku za zahraniční platbu), tak to bude fajn.

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 51
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 7
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 18 říj 2017, 07:21

kapu píše:Jestli to chápu správně, tak to pošlu na jejich účet v UK, který je vedený v korunách(?) a na CZK účet se připíší ty koruny. Zaplatím jen poplatek za platbu do zahraničí u své banky. V appce si pak to převedu na EUR za jejich kurz a můžu poslat třeba na Mintos rovnou v EUR.
.


Chápu to přesně tak, jak píšeš.
V brzké době to otestuju.

Uživatelský avatar
Joshua
Administrátor
Administrátor
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 234
Registrován: 07 dub 2016, 12:41
Reputace: 53
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod Joshua » 18 říj 2017, 09:05

To s tím Revolutem je skvělá zpráva. Prozatím bylo nutné počítat s úvodní konverzí z CZK do jiné měny, která tímto odpadá. Máte někdo představu, jaké mají poplatky za jednotlivé převody? Někde v neoficiálním zdroji jsem dohledal spread 0,5%. Oproti TransferWise vychází Revolut mnohem lépe... Zkoušel někdo i jejich kartu?
O P2P půjčkách a fintech píši na hoopoo.cz

Uživatelský avatar
doonio
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 104
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 30
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod doonio » 20 říj 2017, 20:51

Joshua píše:Zkoušel někdo i jejich kartu?

Jejich kartu mám a platím s ní skoro všude v zahraničí, Kurzy jsou čisté, dle karetní asociace. Výběry po celém světě zdarma do výše 200€ (Jestli chceš Revolut Premium, tam je to gratis do 400€).
Naposledy upravil(a) doonio dne 20 říj 2017, 22:36, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 51
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 7
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 20 říj 2017, 21:59

Možná hloupý dotaz, ale není mi jasné - pokud se nyní rozhodnu využít dobití účtu přes bankovní transfer CZK, jak to nejlépe provedu?
Ve FIO, pokud zadám Europlatbu, automaticky se mi jako měna doplní EUR. Ale já chci převádět CZK. Ty mohu zadat při zahraniční platbě, ale tam to po mě zase che doplnit účel platby, kde vůbec nevím, co zadat. Prosím o radu. Díky.

Uživatelský avatar
doonio
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 104
Registrován: 06 srp 2016, 23:57
Reputace: 30
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod doonio » 20 říj 2017, 22:36

zbynhu píše:Možná hloupý dotaz, ale není mi jasné - pokud se nyní rozhodnu využít dobití účtu přes bankovní transfer CZK, jak to nejlépe provedu?
Ve FIO, pokud zadám Europlatbu, automaticky se mi jako měna doplní EUR. Ale já chci převádět CZK. Ty mohu zadat při zahraniční platbě, ale tam to po mě zase che doplnit účel platby, kde vůbec nevím, co zadat. Prosím o radu. Díky.

Europlatba už jak z názvu napovídá je platba v rámci Eurozóny, tzn. EUR, takže si myslím že potřebuješ provést normální zahraniční platbu a účel platby je nějaká reference od Revolutu, né? Aby si to dokázali spárovat s tvým účtem na Revolutu a "dobili" ti správně zrovna ten tvůj účet, jinak nemají šanci poznat od koho ta platba přišla.

Já vždy když posílám EUR do Revolutu, tak jako " payment reference" udávám to číslo které mám v Revolut aplikaci uloženo. (je to po vybrání měny nahoře v těch údajích o bankovním účtu, na který to chtějí poslat)

Uživatelský avatar
zbynhu
Bronze pen
Bronze pen
Příspěvky: 51
Registrován: 09 srp 2017, 09:48
Reputace: 7
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut

Příspěvekod zbynhu » 20 říj 2017, 23:19

doonio píše:
zbynhu píše:Možná hloupý dotaz, ale není mi jasné - pokud se nyní rozhodnu využít dobití účtu přes bankovní transfer CZK, jak to nejlépe provedu?
Ve FIO, pokud zadám Europlatbu, automaticky se mi jako měna doplní EUR. Ale já chci převádět CZK. Ty mohu zadat při zahraniční platbě, ale tam to po mě zase che doplnit účel platby, kde vůbec nevím, co zadat. Prosím o radu. Díky.

Europlatba už jak z názvu napovídá je platba v rámci Eurozóny, tzn. EUR, takže si myslím že potřebuješ provést normální zahraniční platbu a účel platby je nějaká reference od Revolutu, né? Aby si to dokázali spárovat s tvým účtem na Revolutu a "dobili" ti správně zrovna ten tvůj účet, jinak nemají šanci poznat od koho ta platba přišla.

Já vždy když posílám EUR do Revolutu, tak jako " payment reference" udávám to číslo které mám v Revolut aplikaci uloženo. (je to po vybrání měny nahoře v těch údajích o bankovním účtu, na který to chtějí poslat)

Ano ano, referenci chápu. Mate mě ve Fio povinná položka platební titul s předvoleným výběrem - 110 vývoz zboží atd. Co zadáváš tam? Díky.


Zpět na „P2P lending diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host