Stránka 1 z 1

Revolut

Napsal: 07 říj 2017, 16:36
od zbynhu
Kvůli výhodnosti směnných kurzů jsem se rozhodl otestovat Revolut.
Prošel jsem bez zádrhelů registrací, v aplikaci si založil vlastní EUR a CZK účet.

Přes SEPA platbu poslal testovacích 10 EUR, ty následně poslal na Mintos, z něj zpět. Vše bez problémů.
Následně jsem na Revolutu převedl těchto 10 EUR na CZK a ty mám nyní na Revolut CZK účtu.
Z něj jsem si je chtěl zkusit poslat na CZK účet Fio Banky. Bohužel aplikace mi hlásí "bank transfer has failed".

Testoval jste někdo Revolut převody a např. výběry tímto způsobem? Prosím o případné rady, předem díky.

Re: Revolut

Napsal: 12 říj 2017, 09:44
od zbynhu
Tak jen čistě pro informaci - po celodenním řešení s podporou, kontrole všeho, znovunastavení atd. řešili technici Revolutu a chyba byla na jejich straně. Nyní by mělo být opraveno a transfer se mi podařilo bez problémů zadat. Snad se již nebude takový zádrhel opakovat, protože jinak vypadá služba velmi zajímavě.

Re: Revolut

Napsal: 15 říj 2017, 10:49
od doonio
Tak jen čistě pro informaci - po celodenním řešení s podporou, kontrole všeho, znovunastavení atd. řešili technici Revolutu a chyba byla na jejich straně. Nyní by mělo být opraveno a transfer se mi podařilo bez problémů zadat. Snad se již nebude takový zádrhel opakovat, protože jinak vypadá služba velmi zajímavě.


Ano, oni měli nějaký totální blackout pár hodin, i jejich samotný CEO si sypal na hlavu, že se to už nebude opakovat..a dokonce přišli s nabídkou, že pokud někdo chtěl tou dobou kdy byl blackout platit a nešlo to, a zaplatil jinou kartou, kde mu vznikli nějaké náklady, tak že to Revolut zaplatí ty poplatky (např. za výběr...)
https://blog.revolut.com/no-excuses-we-let-you-down-32f81e64f974

Jinak, já normálně používám Revolut pro převod z EUR P2P platforem do CZK a myslím že jinde nedostanu aktuálně lepší kurz. Já zkoušel jak TransferWise, tak i RoklenFx...ale Revolut je ještě o chlup lepší, na pár set EUR to člověk nepozná, ale když pošleš za rok pár tisíc EUR, tak už to nějakou stovečku dá.

Re: Revolut

Napsal: 17 říj 2017, 20:37
od kapu
Revolut dnes ohlásil možnost nabíjet CZK účet v korunách. Zatím bohužel jen bankovním převodem, kartou v budoucnu.

Jestli to chápu správně, tak to pošlu na jejich účet v UK, který je vedený v korunách(?) a na CZK účet se připíší ty koruny. Zaplatím jen poplatek za platbu do zahraničí u své banky. V appce si pak to převedu na EUR za jejich kurz a můžu poslat třeba na Mintos rovnou v EUR.
Až půjde nabíjet i kartou (bez poplatku za zahraniční platbu), tak to bude fajn.

Re: Revolut

Napsal: 18 říj 2017, 07:21
od zbynhu
kapu píše:Jestli to chápu správně, tak to pošlu na jejich účet v UK, který je vedený v korunách(?) a na CZK účet se připíší ty koruny. Zaplatím jen poplatek za platbu do zahraničí u své banky. V appce si pak to převedu na EUR za jejich kurz a můžu poslat třeba na Mintos rovnou v EUR.
.


Chápu to přesně tak, jak píšeš.
V brzké době to otestuju.

Re: Revolut

Napsal: 18 říj 2017, 09:05
od Joshua
To s tím Revolutem je skvělá zpráva. Prozatím bylo nutné počítat s úvodní konverzí z CZK do jiné měny, která tímto odpadá. Máte někdo představu, jaké mají poplatky za jednotlivé převody? Někde v neoficiálním zdroji jsem dohledal spread 0,5%. Zkoušel někdo i jejich kartu?