Prosím, ví někdo, za jaký poplatek by byl převod CZK zpátky do CZK bú v ČR? Nebo jak ještě jinak to inteligentně vyřešit?

Pavel píše:Děkuju za doporučení, ale myslím, že nevyjde. Dnes (24.9.2017) je střed CZK/EUR přibližně 26.07 Kč za 1 €. Revolut mi ukazuje kurz 25.77 Kč za 1 €. Tedy ztratím cca 1.1%. Přes Exchange (https://www.exchange.cz/deviza) dostanu 26.03 Kč za 1 €. Tedy ztratím cca 0.15%. I kdybych nezaplatil žádný další poplatek, je to u částek nad 1000 € už znatelný rozdíl. Navíc ani Exchange při transakcích nad 50 000 Kč neúčtuje poplatek za SEPA platbu. (Je fajn, že na Revolutu je vedení EUR účtu zdarma, ale to mám v Airbank taky. Platí se jenom za SEPA platby.)
pavel píše:Diky za info. Penize na Revolut posilas v CZK do ten jejich ucet v UK? Moje banka za to chce 100 CZK poplatek, coz se da, ale chci vedet, jestli ho nahodou neplatim uplne zbytecne.
Azalis píše:Teďka jsem zkoušel počítat výnos v Kazachstánu, kde je roční úrok 20% a poplatek za převod na KZT je 3,6%, že výsledný roční úrok je pouze 9%. Počítal jsem, že poplatek 3,6% si Mintos účtuje při obou směnách, tedy jak z CZ na KZT, tak i obráceně z KZT na CZ. S takovým výsledkem jsem tedy nepočítal, přál jsem si výsledek 20-7,2=12,8% .
moravekj píše:Azalis píše:Teďka jsem zkoušel počítat výnos v Kazachstánu, kde je roční úrok 20% a poplatek za převod na KZT je 3,6%, že výsledný roční úrok je pouze 9%. Počítal jsem, že poplatek 3,6% si Mintos účtuje při obou směnách, tedy jak z CZ na KZT, tak i obráceně z KZT na CZ. S takovým výsledkem jsem tedy nepočítal, přál jsem si výsledek 20-7,2=12,8% .
1, jak jste k tem 9% prosim dosel? Ja GEL moc nedelam(mam tam asi 500kc v GEL), ale proc to neni 20-7,2 ?
2, prevadejte pres SEK, kdyz uz..
Diky za odpoved na 1. otazku.
JM
Jan píše:moravekj píše:Azalis píše:Teďka jsem zkoušel počítat výnos v Kazachstánu, kde je roční úrok 20% a poplatek za převod na KZT je 3,6%, že výsledný roční úrok je pouze 9%. Počítal jsem, že poplatek 3,6% si Mintos účtuje při obou směnách, tedy jak z CZ na KZT, tak i obráceně z KZT na CZ. S takovým výsledkem jsem tedy nepočítal, přál jsem si výsledek 20-7,2=12,8% .
1, jak jste k tem 9% prosim dosel? Ja GEL moc nedelam(mam tam asi 500kc v GEL), ale proc to neni 20-7,2 ?
2, prevadejte pres SEK, kdyz uz..
Diky za odpoved na 1. otazku.
JM
Předpokládám, že se bude jednat o oslabení KZT vůči CZK.
BTW - Vy píšete o GEL, autor před Vámi o KZT.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host