- september.JPG (103.1 KiB) Zobrazeno 4625 x
P2P novinky a zprávy
-
- Silver pen
- Reputace: 719
- Kontaktovat uživatele:
Re: P2P novinky a zprávy
Tabulka za měsíc září. Vypadá to, že Mintos našel v červenci dno a od té doby se to lepší. Pokud se jim brzy podaří prosadit změnu danění na 5 % a odpadnutí povinnosti dokládat domicil, tak bych čekal další velký růst. Jinak smíšené výsledky, Robocash, Lendermarket sešup dolů, Esketit +12 %, Twino +311 %. Nově přidaná platforma Hive5.
Referral na Debitum Network, LendSecured, EvoEstate, Robocash a Monceru viz viewtopic.php?p=45377#p45377
- Jan
- writerP2P
-
Gold pen
- Reputace: 914
- Kontaktovat uživatele:
Ta informace ohledně změny dnanění Mintosu je co zač? Jsem nějak úplně minul, ale zní to zajímavě...Cupi92 píše: ↑05 říj 2022, 08:46...
Tabulka za měsíc září. Vypadá to, že Mintos našel v červenci dno a od té doby se to lepší. Pokud se jim brzy podaří prosadit změnu danění na 5 % a odpadnutí povinnosti dokládat domicil, tak bych čekal další velký růst. Jinak smíšené výsledky, Robocash, Lendermarket sešup dolů, Esketit +12 %, Twino +311 %. Nově přidaná platforma Hive5.
Díky
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX
Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Podívej na Mintosí vlákno Daňový domicil, je to info z emailu, co teď přišel od Mintosu.Jan píše: ↑05 říj 2022, 12:16Ta informace ohledně změny dnanění Mintosu je co zač? Jsem nějak úplně minul, ale zní to zajímavě...Cupi92 píše: ↑05 říj 2022, 08:46...
Díky
Referral na Debitum Network, LendSecured, EvoEstate, Robocash a Monceru viz viewtopic.php?p=45377#p45377
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
https://www.linkedin.com/posts/sergejs- ... member_ios
Podle odkazu výše opravdu prošlo snížení daně pro lotyšské regulované platformy na 5 % bez budoucí potřeby dokládat daňový domicil. Platné by to mělo být od 23. ledna 2023. Skvělá zpráva pro investory na Mintosu, Debitum Network apod.
Podle odkazu výše opravdu prošlo snížení daně pro lotyšské regulované platformy na 5 % bez budoucí potřeby dokládat daňový domicil. Platné by to mělo být od 23. ledna 2023. Skvělá zpráva pro investory na Mintosu, Debitum Network apod.
-
- Gold pen
- Reputace: 626
- Kontaktovat uživatele:
- Jan
- writerP2P
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
K té diskuzi okolo notes a změny danění jsem se vůbec nedostal.
Ale z toho, co tu píšete, chápu to dobře, že příští rok, bez nutnosti domicilu, by mi strhl automaticky 5% Mintos a zbylých 10% bych uvedl do daňového přiznání?
Tím, jak mě štve Afranga a jak nevidím alternativy, tak mi skoro nejlíp vychází návrat k Mintosu, budou-li výnosy obdobné současným (a to i přes všechny Mintosí obezličky). Ale v redukované podobě - redukovaný objem a i LO - nespíš hlavně ElevingGroup a možná trochu něco kolem, podle nabídky.
Ale z toho, co tu píšete, chápu to dobře, že příští rok, bez nutnosti domicilu, by mi strhl automaticky 5% Mintos a zbylých 10% bych uvedl do daňového přiznání?
Tím, jak mě štve Afranga a jak nevidím alternativy, tak mi skoro nejlíp vychází návrat k Mintosu, budou-li výnosy obdobné současným (a to i přes všechny Mintosí obezličky). Ale v redukované podobě - redukovaný objem a i LO - nespíš hlavně ElevingGroup a možná trochu něco kolem, podle nabídky.
Zkušenosti:
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Říjnové statistiky jsou tu. Mintos opravdu pár měsíců nazpět našel své dno a pomalu roste. Jestli v roce 2023 odpadne nutnost dodávat domicil, pak to možná poroste ještě víc. Vítězem přelívání investorů mezi platformami je Esketit, trpí platformy s novou regulací a la Mintos (Debitum Network, Twino, ViaInvest).
- Namor
- Gold pen
- Reputace: 1153
- Kontaktovat uživatele:
K vítězům uplynulého měsíce bych přidal i Lendermarket. Vzhledem k tomu v jaké situaci se Credistar nachází a jaké nové LO na platformu přivedl, jsem překvapen, kolik lidí jim na cashback akci pozitivně zareagovalo.Cupi92 píše: ↑03 lis 2022, 11:59octoberp2p.PNG
Říjnové statistiky jsou tu. Mintos opravdu pár měsíců nazpět našel své dno a pomalu roste. Jestli v roce 2023 odpadne nutnost dodávat domicil, pak to možná poroste ještě víc. Vítězem přelívání investorů mezi platformami je Esketit, trpí platformy s novou regulací a la Mintos (Debitum Network, Twino, ViaInvest).
Svoji cestu investičním světem popisuji v investičním deníku: viewtopic.php?f=58&t=693
-
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
někdo nějaké dobré novinky, jsem nějak zamrzl tak bych se rád vrátil do obrazu...
-
- Silver pen
- Reputace: 300
- Kontaktovat uživatele:
Snížená daň na Mintosu. Asi hlavní zpráva. Viz. příslušný téma.
-
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
to mi jsou novinky, hlavne FTX je teda mazec, uvidime co to s crypto udela
- Jan
- writerP2P
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Teď už je konec měsíce, takže se to asi moc neprojeví, ale jsem zvědav na další měsíc, co s tím udělají změny na Mintosu. I když to zas budou Vánoce... Takže jednak lidi budou mít jiné starosti, druhak budou možná vybírat...
U mě, co se týče Mintosu to asi bude změna z výběry-stagnace (nevěděl jsem, jak dál)-růst (na úkor Afrangy, LM).
U mě, co se týče Mintosu to asi bude změna z výběry-stagnace (nevěděl jsem, jak dál)-růst (na úkor Afrangy, LM).
Zkušenosti:
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
- Jan
- writerP2P
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Statistika za listopad.
Popravdě - těžko říct, co k tomu říct, otázka je, jaký vliv mají CB kampaně, resp. změny na Mintosu (a teď spíš myslím v minulosti v Y/Y měřítku), M/M bude předpokládám dost volatilní...
Popravdě - těžko říct, co k tomu říct, otázka je, jaký vliv mají CB kampaně, resp. změny na Mintosu (a teď spíš myslím v minulosti v Y/Y měřítku), M/M bude předpokládám dost volatilní...
- Přílohy
-
- p2p-lending-volume-11-2022.png (21.55 KiB) Zobrazeno 2386 x
Zkušenosti:
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Reputace: 1809
- Kontaktovat uživatele:
Robocash zpracoval zajímavou studii se třemi scénáři vývoje P2P lending odvětví v roce 2023.
Co mě ale zaujalo snad ještě víc, je dosavadní vývoj. Pokles v roce 2020 beru jako jednoduše vysvětlitelný Covidem, následné oživení v roce 2021 je také logické. Ale v roce 2022 opět sešup a ani pro 2023 vyhlídky analytiků Robocashe žádné velké oživení nepředpokládají.
https://robo.cash/blog/the_p2p_market_g ... wn_in_2023
Co mě ale zaujalo snad ještě víc, je dosavadní vývoj. Pokles v roce 2020 beru jako jednoduše vysvětlitelný Covidem, následné oživení v roce 2021 je také logické. Ale v roce 2022 opět sešup a ani pro 2023 vyhlídky analytiků Robocashe žádné velké oživení nepředpokládají.
https://robo.cash/blog/the_p2p_market_g ... wn_in_2023
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.
- paklic
- Silver pen
- Reputace: 151
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli na to koukám správně, tak sešup se koná pouze v rámci pesimistické varianty. V ostatních případech tam vidím spíš růst.
P2P: Mintos, Afranga, Esketit, Lendermarket, Robocash
Převody měn: Revolut
Broker: Degiro
Referral odkazy: viewtopic.php?f=40&t=134&p=58442#p58442
Převody měn: Revolut
Broker: Degiro
Referral odkazy: viewtopic.php?f=40&t=134&p=58442#p58442
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
2022 > sešup již proběhl
2023 > vyhlídky analytiků Robocashe žádné velké oživení nepředpokládají

Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.
- Jan
- writerP2P
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
@zbynhu
No, na první dobrou:
- nešlo by to korelovat s odpisy (IR, etc)?
- a trochu s tím související stagnace/růst rizika, růst inflace = pokles reálného výnosu?
V podstatě možná trošku vystřízlivění uživatelů. + celkové ekonomické vyhlídky do budoucnosti asi nic moc?
No, na první dobrou:
- nešlo by to korelovat s odpisy (IR, etc)?
- a trochu s tím související stagnace/růst rizika, růst inflace = pokles reálného výnosu?
V podstatě možná trošku vystřízlivění uživatelů. + celkové ekonomické vyhlídky do budoucnosti asi nic moc?
Zkušenosti:
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Kumulativně kleslo množství proinvestovaných peněz z 336 m EUR na 258m EUR.
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je přesně ten důvod, proč téhle tabulce přikládám čím dál menší význam. Je značně zkreslující. "Nahrává" totiž platformám, kde se točí krátkodobé půjčky.
Ve skutečnosti letos bilance Robocash narostla cca o 33M EUR. Ta u Esketitu o 19,5M EUR (to je ovšem taky obdivuhodné).
Připravuju na to článek na P2Ptrh, ale tenhle graf už mám ready, tak ho sem dám.
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu, zapomínám, že tytam jsou doby, kdy Robo jelo hlavně měsíční půjčky. Víc a víc se to blíží několikaletým dluhopisům, viz business loans.zbynhu píše: ↑04 led 2023, 15:18Tohle je přesně ten důvod, proč téhle tabulce přikládám čím dál menší význam. Je značně zkreslující. "Nahrává" totiž platformám, kde se točí krátkodobé půjčky.
Ve skutečnosti letos bilance Robocash narostla cca o 33M EUR. Ta u Esketitu o 19,5M EUR (to je ovšem taky obdivuhodné).
Připravuju na to článek na P2Ptrh, ale tenhle graf už mám ready, tak ho sem dám.
Platformy-velikost-portfolia.jpg