P2P novinky a zprávy

Zprávy z P2P a EC investic.
Odpovědět
Cupi92
Silver pen
Silver pen
Reputace: 765
Kontaktovat uživatele:

Re: P2P novinky a zprávy

Příspěvek od Cupi92 » 07 úno 2023, 09:42

Mintos postupně stále roste, situace se doufám bude dále stabilizovat, přelívám sem větší % v p2p, protože nabízené úroky pro kvalitní LO jsou bezkonkurenčně na trhu nejlepší. Všichni největší hráči pozvolna taky rostou, pro mě překvapením je Bondora, která v podstatě ponechává jak formu investic jen Go & Grow, kde se celá platforma financuje úrokem max 6,75 %, pro nové investory už nějakou dobu ale pouze 4 %. Denní kumulace úroku a možnost výběru kdykoli dle libosti asi investorům stačí pro to, aby oželeli klidně 10 % na úroku. Za mě nepochopitelné podceňování rizika, stále je to stejné p2p, žádný spořák.

V problémech EstateGuru a hlavně Kviku, na kterém aktivní nejsem, takže nevím, jaká je situace na platformě, ale Mintos oznámil komunikační ignoraci ze strany Kviku.

V tabulce je kumulativně 283m EUR, což je nárůst oproti minulému měsíci (258m EUR) o 10 %.
january.PNG
january.PNG (39.18 KiB) Zobrazeno 964 x
Referral na Debitum Network, LendSecured, EvoEstate, Robocash a Monceru viz viewtopic.php?p=45377#p45377

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Reputace: 959
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 07 úno 2023, 11:08

Cupi92 píše:
07 úno 2023, 09:42
Mintos postupně stále roste, situace se doufám bude dále stabilizovat, přelívám sem větší % v p2p, protože nabízené úroky pro kvalitní LO jsou bezkonkurenčně na trhu nejlepší. Všichni největší hráči pozvolna taky rostou, pro mě překvapením je Bondora, která v podstatě ponechává jak formu investic jen Go & Grow, kde se celá platforma financuje úrokem max 6,75 %, pro nové investory už nějakou dobu ale pouze 4 %. Denní kumulace úroku a možnost výběru kdykoli dle libosti asi investorům stačí pro to, aby oželeli klidně 10 % na úroku. Za mě nepochopitelné podceňování rizika, stále je to stejné p2p, žádný spořák.

V problémech EstateGuru a hlavně Kviku, na kterém aktivní nejsem, takže nevím, jaká je situace na platformě, ale Mintos oznámil komunikační ignoraci ze strany Kviku.

V tabulce je kumulativně 283m EUR, což je nárůst oproti minulému měsíci (258m EUR) o 10 %.

january.PNG
Asi bych potřeboval graf a delší časové M/M řady. Nějak se začínám ztrácet :o/.
Třeba jsem přemýšlel, proč Mintos i LM mají Y/Y +- -40%. Chvíli mi to trvalo, že asi kvůli válce na Ukrajině... Což, byť je o tom hnusné takhle uvažovat, by od příštího měsíce měl tento trend oslabovat resp. pak působit opačně s uklidněním situace.
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX

Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators

BTW
CO<JAK<PROČ

Cupi92
Silver pen
Silver pen
Reputace: 765
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cupi92 » 08 úno 2023, 20:25

Mintos klesal od října 2021. A teď už pár měsíců stoupá. Takže každý měsíc se díky tomu bude y/y zlepšovat, pokud dal poroste a bude se porovnávat s klesajícími objemy.
Referral na Debitum Network, LendSecured, EvoEstate, Robocash a Monceru viz viewtopic.php?p=45377#p45377

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Reputace: 959
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 10 bře 2023, 20:35

Únorová tabulka
https://www.p2p-banking.com/wp-content/ ... -2023a.png

Oproti minulému měsíci (roku) obecně vesměs zhoršení, Mírné u Mintosu, Robocashe, drastické u Lendermarketu...
Přílohy
p2p-lending-volume-02-2023a.png
p2p-lending-volume-02-2023a.png (19.16 KiB) Zobrazeno 322 x
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX

Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators

BTW
CO<JAK<PROČ

Odpovědět