Přehled projektů na Fundlift - statistika

web: www.fundlift.cz
jkjk
Silver pen
Silver pen
Reputace: 157
Kontaktovat uživatele:

Re: Přehled projektů na Fundlift - statistika

Příspěvek od jkjk » 04 říj 2022, 10:44

Aktuální situace u mě:
Gartal 7/2022 - vše splaceno v červenci 2022
Človíčkov 8/2022 - nesplacen ani první úrok, poslední slib z prosince 2021 je začít splácet úroky během 1Q 2022, nic se neděje
Bidli 7/2021 - vše včas splaceno v září 2021
Zvíkov 6/2023 - vše OK, poslední úroky 29.7.
Bartoni 7/2022 - vše OK, poslední úroky 29.4.
Incomaker 10/2020 - konvertováno na podíl v sro po příchodu "investora", v roce 2021 společnost v mírném zisku
Recruitis - od počátku podíl v sro, v roce 2021 společnost v mírném zisku, byly nabídky na odkup

jkjk
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkjk » 10 úno 2023, 14:42

Aktuální situace u mě:
Človíčkov 8/2022 - zahájeno insolvenční řízení, možnost přihlásit si pohledávky do insolvence
Zvíkov 6/2023 - vše OK, poslední úroky 31.1.23
Bartoni 7/2022 - chtějí posunutí splatnosti jistiny (půlka v březnu, drhá v červnu), úroky chtějí vyplácet měsíčně - zaplatili leden, listopad a prosinec chybí, zatím komunikují (převážně výmluvy na Roklen)
Incomaker 10/2020 - konvertováno na podíl v sro po příchodu "investora", v roce 2021 společnost v mírném zisku
Recruitis - od počátku podíl v sro, v roce 2021 společnost v mírném zisku, trvají nabídky na odkup

KDA
Reputace: 11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KDA » 02 čer 2023, 19:06

Pro představu stav u mě:

Některé projekty podle mě splňují jednáním managementu charakter podvodu (Regal Burger, Flexisander, Gukon, Snaha, RedCrox, B&Bartoni...), někde se ukázalo, že to nefunguje tak dobře, aby to dokázali splatit jistinu (Forky's, Bezobalu, SushiTime, Nafigate,...), někde byla provedena konverze, ale nikdy z toho reálně nebude ani tolik aby dokázali splatit to, co jsem investoval (Retailys, SizeID, Incomaker, AJO...).

Ti kterým se dařilo vždy splatili předčasně, aby nemuseli platit tak dlouho úroky.

V defaultu jsou Nanits Universe, 3Doid, Regal Burger, RedCrox - nemají žádné příjmy a mají neuhrazené závazky
Gukon je taky v defaultu - tam není ani tolik, aby insolvenční správce vyhlásil insolvenci např.

Ani mi tak nevadí, že jsou projekty, kde to nevyjde, to se dá čekat, stačí když 50% jde do defaultu, 40% splatí a 10% provede konverzi a vrátí se několikanásobek přes konverzi, ale já vím jen o 2 jakž takž úspěšných koverzích Hardwario a Mindpax (+ stále věřím v Simple Hardware). A naopak počet takových, které naraisovali peníze, nesplatí, nekomunikují, vstoupí falešný investor ke konverzi, která nikdy neproběhne je velmi vysoký.

jkjk
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkjk » 05 čer 2023, 11:30

Za mě celková statistika z mých všech 8 projektů (1x podíl + 7x bond) - 4 projekty OK, 1 projekt otevřený, 3 projekty špatné (1x insolvence, 1x konverze s falešným investorem, 1x směřuje k insolvenci), takže taky žádná sláva. Střízlivý odhad je celková ztráta cca. 20 %, "zisk" tedy jen v rovině zkušeností.
Každopádně kvalita due diligence a smluvní dokumentace ze strany Roklenu/Fundliftu mizerná (a nemusíme chodit daleko, třeba Upvest je v tomhle o vesmír jinde).

Odpovědět