Lande/LendSecured

K diskusím: Afranga; Bondora; Bulkestate; Esketit; EvoEstate; Fundingsecure; Grupeer; Lendy/Saving Stream; Moncera; Peerberry; Robo.cash; Swaper; Twino; Viainvest; Viventor;
scoutus
Gold pen
Gold pen
Reputace: 232
Kontaktovat uživatele:

Re: Lande/LendSecured

Příspěvek od scoutus » 14 črc 2023, 21:25

Cupi92 píše:
14 črc 2023, 19:50
scoutus píše:
14 črc 2023, 17:22
tak prvni pujcka , ktera sla jako prvni v mem ptf k soudu a prodeji pres aukci 220706-966850 byla nakonec splacena po cca 6 nebo 7 mesisich od neplaceni a po trech mesicich co to slo k soudu. Za me spokojenost (vysledek vypada, ze nerozhodl soud ale nakonec se behem aukce dotycnej nejak vyplatil) .

zaroven se posledni dobou dost zlepsila komunikace lande k pujcka v prodleni kde zapisujou i kazdy dopis a warning, ktere odeslou dluznikovi.
Taky jsem tuhle půjčku měl. Lande s ním provedl refinanc přímo na platformě, ze kterého vyplatili tuhle půjčku. Viz poslední update z června.

Jinak cashback je jen pro registrované < 180 dní :roll:
ja ten upresnujici email ani poradne nepochopil , tudle featurku na 180 tam je ale presto pri uziti codu mas dostat cashback... a zaroven nemas :) pac to nic nevyzaduje a na primaru ted neni nic zajimaveho tak me to stejne mine :)

Jackob.Fish
Silver pen
Silver pen
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackob.Fish » 21 srp 2023, 10:56

Ahojte,
je někdo kdo aktivně investuje na Lande?

Měl bych dotaz:
  • Jak je to s aktuální nabídkou investic? Je možná přes autoinvest v pohodě investovat?
Máme nějakej referenal link? (vidim 1% ale na LandSecured)

zbynhu
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 2140
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbynhu » 21 srp 2023, 11:03

Jackob.Fish píše:
21 srp 2023, 10:56
Ahojte,

Měl bych dotaz:
  • Jak je to s aktuální nabídkou investic? Je možná přes autoinvest v pohodě investovat?
Nabídky v poslední době přibývají solidním tempem. Několik skoro každý den.

Přes AI je možné investovat, ale bohužel se tím okrádáš o možnost hlubšího studia příležitosti a AI má jen pár nastavení. Použít se tak podle mě dá hlavně pro diverzifikaci a investování "šmahem".

Referral je stejný jako pro Lendsecured, platforma se tak dříve jmenovala. Upravím to později v popisku.

Máme i pár měsíců starou recenzi na P2Ptrhu od Cupiho, kdybys chtěl nastudovat podrobněji ;)
Edit: tak koukám, že recenze už je rok stará, letí to letí.
https://p2ptrh.cz/lendsecured-recenze/
Každopádně aktuální vývoj svých zatím ne úplně šťastných investic tam, vždycky prolítnu ve čtvrtletních reportech.
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.

scoutus
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scoutus » 21 srp 2023, 11:35

Jackob.Fish píše:
21 srp 2023, 10:56
Ahojte,

Měl bych dotaz:
vyuzij link Zbynha, ano davam tam ale pouze zajisteni pozemkem, s placeni kazdy mesic(obcas maj jen splatnost na konci) a s max ltv 50% a litve(v novych destinacicih nemusej mit tak dobre moztnosti vymozeni formou exekuce)

cendlerqm
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cendlerqm » 18 lis 2023, 08:32

Zdravim jak je to na Lande s oveřovanim přijmu? Při registraci vše v probehlo v pořadku, moc toho po mne nechteli jen klasika občanku, pas. Poslal jsem tam nejake stovky eur tak se chci zeptat jestli na mne nenabehnou až tam pošlu nejake vyšši časky.
Jako nejsem žadnej mafian :D jen je to strašna buzerace. Na Mintosu nechybelo moc a chteli po mne uz i spotrebovanej toaletni papir za poslednich 5 let.
Ale pochopil jsem ze tam maji jinou oveřovaci platformu jak Mintos.

Namor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1461
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Namor » 18 lis 2023, 11:00

cendlerqm píše:
18 lis 2023, 08:32
Zdravim jak je to na Lande s oveřovanim přijmu? Při registraci vše v probehlo v pořadku, moc toho po mne nechteli jen klasika občanku, pas. Poslal jsem tam nejake stovky eur tak se chci zeptat jestli na mne nenabehnou až tam pošlu nejake vyšši časky.
Jako nejsem žadnej mafian :D jen je to strašna buzerace. Na Mintosu nechybelo moc a chteli po mne uz i spotrebovanej toaletni papir za poslednich 5 let.
Na Lande jsem od roku 2021 a nikdy po mě nic nechtěli. Ani to upřímně nečekám, protože oproti Mintosu je Lande dle mého více punk. Punk míněno procesně, informačně, chybovost informací na webu.... Je to znát, že se jedná o malou platformu. Často investoři na telegramu píší Lande co má obsahově opravit u informací o projektech.
Připrav se, že se jedná o p2p investice s mnohem horší likviditou. Mnohé projekty mají dlouhá zpoždění. Přestože existuje sekundární trh, tak když farmář neplatí 4 a více měsíců, tak se to mnozí snaží prodat, neboli nemusí být jednoduché najít kupce na sekundárním trhu.
Pokud investor věří, že to Lande nakonec vše vymůže (což se zatím vždy stalo), tak OK. Není to pro pro investory, co psychicky špatně snáší dlouhá zpoždění.
Doporučil bych začít s menšími částkami. Ověřit, zda mi to sedí, a pak teprve více investovat.
Svoji cestu investičním světem popisuji v investičním deníku: viewtopic.php?f=58&t=693

scoutus
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scoutus » 18 lis 2023, 11:14

cendlerqm píše:
18 lis 2023, 08:32
jsem na platforme asi dva roky , v tisicich eur a nic po me nikdy nechteli. Coz neznamena, ze se nemuze casem zmenit

Odpovědět