Mintos Risk Score
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Reputace: 2141
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mintos Risk Score
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.
-
- Gold pen
- Reputace: 1042
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme to dopracovali do stavu, kdy má Express Botswana a jihoafrický Planet42 lepší hodnocení než Creditstar a IDF Eurasia? Masakr.
- Jan
- writerP2P
-
Jan
- Reputace: 1070
- Kontaktovat uživatele:
Radši jsem to moc nestudoval, ale přišlo mi to skoro jako nějaká losovačka... :o) Aneb spřáteleným LO ratingy vesměs nějak pozvedat a ostatním recipročně snížit x).
Opravdu se nemohu přimět brát to jakkoliv vážně, nebo to byť jen pořádně prostudovat.
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX
Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
-
- Gold pen
- Reputace: 752
- Kontaktovat uživatele:
Jako doufejme, ze s tim Creditstarem to nebude tak horke - protoze ten Mintosi pohled na ne zacina byt cimdal depresivnejsi, zatimco ja tam nastrkal slusne prachy v honbe za cashbackama... 

-
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že pokud nebudou stačit jejich nově upsané bondy, tak upíšou nové s atraktivnějším úrokem. Na Lendermarketu splácí?
- Namor
- Gold pen
- Reputace: 1461
- Kontaktovat uživatele:
Ano splácí vše včas.
Credistar měl honičku s cash vždy. Teď má ale velkou honičku. Začínám se toho bát a uvažuji z Lendermarketu asi něco stáhnout - třeba vytáhnout zisk. Nemám to ale promyšlené.
Svoji cestu investičním světem popisuji v investičním deníku: viewtopic.php?f=58&t=693
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Mintos bude nově počítat Risk Score na jedno desetinné místo:
Tak hlavně, aby bylo spočítané pořádně
https://www.mintos.com/blog/introducing ... isk-score/Previously, we displayed Mintos Risk Scores as whole numbers, for example, 7. But now, we display all Mintos Risk Scores rounded to one decimal place, such as 7.2.
Tak hlavně, aby bylo spočítané pořádně

Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.
- Jan
- writerP2P
-
Jan
- Kontaktovat uživatele:
Neboj, bude:zbynhu píše: ↑29 lis 2022, 17:22Mintos bude nově počítat Risk Score na jedno desetinné místo:
https://www.mintos.com/blog/introducing ... isk-score/Previously, we displayed Mintos Risk Scores as whole numbers, for example, 7. But now, we display all Mintos Risk Scores rounded to one decimal place, such as 7.2.
Tak hlavně, aby bylo spočítané pořádně :)
Newly, Mintos also added error bar, rounded to one deimal place, as well, such as 7.2 +-3.0
x)
Zkušenosti:
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
-
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Teď když na to koukám, tak mě fascinuje, jak může být Iute a Delfin na úrovni Mozipo Group a Eleving o třídu výš s Placetem.zbynhu píše: ↑29 lis 2022, 17:22Mintos bude nově počítat Risk Score na jedno desetinné místo:
Tak hlavně, aby bylo spočítané pořádně![]()

- Jan
- writerP2P
-
Jan
- Kontaktovat uživatele:
Já na to nekoukal radši vůbec...Cupi92 píše: ↑29 lis 2022, 18:14Teď když na to koukám, tak mě fascinuje, jak může být Iute a Delfin na úrovni Mozipo Group a Eleving o třídu výš s Placetem. :Dzbynhu píše: ↑29 lis 2022, 17:22Mintos bude nově počítat Risk Score na jedno desetinné místo:
Tak hlavně, aby bylo spočítané pořádně :)
U Mozipa jsem moc nechápal, jak vůbec může existovat. I když když jsem začínal, tak tak marné nebylo... Ale už si to moc nepamatuju.
Zkušenosti:
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
Zdroje:
p2p.holdings/mintos
BTW
CO<JAK<PROČ
-
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si teď otevřel jejich report za rok 2021, jestli se něco výrazně změnilo, že mají tak dobré hodnocení. Jsou stále stejně ztrátoví, relativně k velikosti portfolia mají zoufale nízké tržby. Administrativní výdaje jsou větší než jejich tržby a, což je ještě víc fascinující, větší než jejich tržby je i roční amortizace údajné hodnoty jejich "PC softwaru". Co jsem v rychlosti z reportu pochopil, jedná se o kyperskou firmu auditovanou na Kypru, která na dluh skupuje různé LO nejen po Evropě (Litva, Polsko, Dánsko..). Ale teda výkonnost zatím nulová, dluh 40x větší než roční tržby. Občas mě fascinuje, co Mintos teda hodnotí.Jan píše: ↑29 lis 2022, 18:31Já na to nekoukal radši vůbec...Cupi92 píše: ↑29 lis 2022, 18:14Teď když na to koukám, tak mě fascinuje, jak může být Iute a Delfin na úrovni Mozipo Group a Eleving o třídu výš s Placetem.zbynhu píše: ↑29 lis 2022, 17:22Mintos bude nově počítat Risk Score na jedno desetinné místo:
https://www.mintos.com/blog/introducing ... isk-score/
Tak hlavně, aby bylo spočítané pořádně![]()
![]()
U Mozipa jsem moc nechápal, jak vůbec může existovat. I když když jsem začínal, tak tak marné nebylo... Ale už si to moc nepamatuju.
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Další update Mintosího Risk score.
https://www.mintos.com/blog/wp-content/ ... 4-2022.pdf
Vypíchnu snad jen další zhoršení Creditstaru, ten finský už je jen na 5.5 bodech.
https://www.mintos.com/blog/wp-content/ ... 4-2022.pdf
Vypíchnu snad jen další zhoršení Creditstaru, ten finský už je jen na 5.5 bodech.