Pro mě to je tak středně důležité, záleží jak u koho. Vidím dva způsoby použití:
a) vybrat peníze, pokud vidím jinde lepší investiční příležitost (třeba akcie loňskej březen). To se hodí všude, záleží ale na tom, jak moc aktivní investor chceš být. Já jsem v tomhle směru spíš konzerva, takže takhle SM využívám zřídka. Taky se to hodí, pokud by se neočekávaně změnila tvoje finanční situace a tys potřeboval investice "rychle" vybrat. Nakonec záleží, do čeho investuješ. Pokud to jsou short term půjčky (par dní/desítek dní), pak neexistence SM není takový problém jako u půjček na N let.
b) zbavit se problémového LO. Pokud se někde dostaneš k informaci, že se LO, kterýho držíš, řítí do průšvihu, a dozvíš se to dost dopředu, kdy ještě není na platformě suspended (multi LO - Mintos) nebo ještě neutnul výběry (single LO - Lendermarket, PeerBery, ...). Na Mintosu už jsem se takhle jednomu defaultu vyhnul, ale bohužel se tu informaci většinou dozvíš pozdě, takže zbylé jsem si slízl spolu se všema ostatníma
Shrnuto, mám něco na Mintosu, tam bych bez SM nevlezl. Pak PeerBerry, tam SM není a nijak mi to nevadí (investuju do max 30 denních půjček). Zonky, tam se to hodí. EstateGuru SM má, ale nejede na LO, ale jednotlivé projekty, takže tam je klíčem spíš dobře vybírat, do čeho dáš peníze.