Z kterých P2P platforem jste odešli/odcházíte?

Všeobecná diskuze o P2P půjčkách.
doonio
Gold pen
Gold pen
Reputace: 566
Kontaktovat uživatele:

Re: Z kterých P2P platforem jste odešli/odcházíte?

Příspěvek od doonio » 09 čer 2022, 17:01

Tak já fázi odcházení začal už asi v r. 2019, většinou to byly anglické platformy, kde už ty defaulty nikdo moc neřešil, úroky šli dolů a nacenění těch nemovitostí si jen tak někdo vymyslel na papíře.

FundingSecure - několik defaultů mi tam ještě zůstalo, ale suma sumárum budu asi na svém
Moneything - stejný případ, ještě dobíhají nějaké malé úvěry za pár liber, ale mám tam plno defaultů, takže ani tady jsem nic nevydělal, ale ani neztratil
Lendy(bývalý SavingStream) - tam jsem stihl odejít docela zavčas (když už to nebyl 1% pm), i když s pár defaulty, tzn. jsem mírně v plusu
Twino - nepřistoupil jsem na jejich nové podmínky (2020), tzn. mě zablokovali nové investice, ty staré doběhli a měl jsem tam zisk cca za 2roky fungování
Mintos - tady byl ten proces odcházení taky delší(asi od konce 2019), s jejich diletanským přístupem k PP jsem 2roky jen nechal doběhnout co tam bylo a až začátkem tohoto roku jsem něco málo přisypal do DelfinGroup. Notes mě nenadchli, takže nechám dojet co tam je aktivní a taky to odsud balím.
LinkedFinance - likvidita je nízká, nabízené úroky ještě nižší. Mám tam pár defaultů, ale stále myslím že jsem mírně v plusua taky nechávám běžící úvěry doběhnout a loučím se s touto irskou platformou
P2P: Mintos, EstateGuru,LinkedFinance
Převody měn: Revolut, IB FX, Akcenta
Broker: Degiro, IB, FIO e-broker

marek.k
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 105
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marek.k » 10 čer 2022, 08:13

Mintos - fáze odcházení, nakupilo se toho více, přístup k uživatelům, neřešení problémů se společnostmi, zneužívání PP, nově Notes... naposledy jsem nakoupil DelfinG, v rámci kampaně (počítám, že mi to brzy vykoupí). nic neprodávám, nechám to doběhnout.
Afranga - zatím zůstávám, vyvedl jsem část prostředků (cca 20%), v rámci nezainvestování (využil je v rámci kampaně). Rozumím jim, pokud mají přebytek peněz od investorů, proč nabízet vyšší úrok, než je nezbytné. V současné době neplánuji navyšovat, nabídku 12% beru jako hraniční.
Robocash - zatím zůstávám, stopnul jsem AI. Nemám představu, jak moc válka ovlivní ruského majitele (případné sankce). A vyhýbal jsem se půjčkám na Srí Lance.
LendSecured - zůstávám, byť pod úrok 12% jít nechci. Líbí se mi ten způsob půjček, komu se půjčuje a na co. Lehce mi to připomíná Zonky, když začínali (snad to nedopadne stejně).
Esketit - zůstávám, snížil jsem investovanou částku u Jordánska. Platí to, co výše, 12% je max.
Lendermarket - smíšený pocit. Tanečky okolo auditu, proplácení půjček, akce v závislosti na dluhopisech. Zatím zůstávám, neplánuji navyšovat.

Jan
writerP2P
Jan
Jan
Reputace: 1070
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 10 čer 2022, 10:02

OK, taky přispěju:

CZ:
Roger - s touto platformou jsem začínal, pak jsem přešel na Mintos. Důvody byly zejména výše výnosu a časová náročnost (aukce, převody prostředků). A nějak nevidím důvod se vracet.
Zonky - byl jsem někde v pořadníku, ale než jsem mohl začít investovat, tak jsem usoudil, že minimálně vyčkám. Ve výsledku jsem ani nezačal a jsem rád.
Upvest - odradily mě podmínky

exCZ
Mintos - první exCZ platforma, kdysi spokojenost, pak jsem se rozhodl defakto pro odchod (což s mým IR nebude jednoduché, resp. minimálně to bude dlouhodobé), teď jsem se vrátil kvůli výši výnosů (a diverzifikaci oproti ostatním platformám). Subjektivně mi celkově vadí chování a přístup Mintosu, nicméně stále jsem zde přítomný. Ale asi to oželím, přijde mi, že přístup se stále zhoršuje, navíc se mi nechce podstupovat byrokracii s notes.
LenderMarket - v tuto chvíli hlavní platforma, v rámci možností spokojenost - výnosy, nabídka, přístup platformy. Samozřejmě to má i svá negativa - prodlužování/paušální převod na status zpožděných, prostě zadržování prostředků ..., takže ve výsledku nemusí být snadné se k prostředkům dostat.
Afranga - v tuto chvíli portfolio redukuju, z důvodu výše výnosů. Druhým problémem je objem nabídky. Jinak by byla celkově spokojenost.

SavingStream, EstateGuru(?) ... uvažoval jsem, naštěstí jsem se jim vyhnul.

Obecně vnímám problémy v P2P jako systémové, bohužel se zdravím nejsem s to se dokopat k něčemu jinému. Takže v touto chvíli to spíš nějak šolichám, zkrátka nic moc.
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX

Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators

BTW
CO<JAK<PROČ

Storepa
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Storepa » 10 čer 2022, 10:14

Zonky - osobne jsem nezacal zbesile prodavat v dobe, kdy oznamili ukonceni manualniho investovani a spise jsem dosti kratkych pujcek prikoupil, sekundarni trh byl plny a obcas se nasly super slevy. Jel jsem vse pres bota s nastavenim max 3 roky, 6,99 % - 15,49 %. Naprosto zadna prace, jednou za par dni jsem zapl bota na chvilku. Za vsechny roky mam pouze tri problematicke investice (umrti, nyni se resi dedictvi). Koncem tohoto mesice budu mit zpet veskerou investovanou castku a jeste mam docela hodne aktivnich investic, ktere nechavam dojet.
Bondster - platforma, ktere jsem dal nekolik sanci, ale neprehledne UI, tisice nabizenych pujcek, ktere nejdou lepe filtrovat, pristup podpory v pripade potizi taky nic extra. Mam pomerne malo zainvestovani a nechavam dobehnout.

Z nasich zustavam na FinGOOD, ale uz moc nenavysuji, posledni dobou me nabidky nezaujaly, ale ocenuji moznost investovani od 1 000 Kc. Dale zustavam na Upvest, ale nemam v planu navysovat, pokud nenabidnou neco opravdu zajimaveho

PeerBerry RoboCash, Afranga - zustavam, ale nenavysuji

Cupi92
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1042
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cupi92 » 10 čer 2022, 16:09

Mintos - po přechodu na Notes nechám doběhnout a budu postupně prostředky vybírat pryč
Peerberry - výrazně jsem redukoval po začátku války, ale mám v plánu se vrátit, věřím jim, že to zvládnou, komunikace skvělá, group garance běží výborně
Robocash - odsud jsem se stáhl kvůli nejistotě
Moncera - také exit, možná dočasný, rozdíl mezi % zde a jinde je už moc velký
Debitum Network - exit, kvůli jejich variantě "Notes"

zůstávám na Afranze, Lendsecured (Lande), EvoEstate, EstateGuru - u platforem se zajíštěnými půjčkami jsem ok s úrokem i okolo 10 %, je to cena za méně rizikové investice a jsem s tím v pohodě

FraK
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1346
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FraK » 10 čer 2022, 17:25

Já budu redukovat Mintos - vadí mi nejen notes a srážková daň, ale i pomalé řešení nesplácení ze strany Wowwo a neřešení narůstajícího PP ze strany IDF. Nicméně část možná do krátkodobých delfíních notes dám - než se definitivně rozhodnu, kam peníze přesunu.

Ještě úplně nevím, kam peníze z Mintosu přesunu. Zvažuji PeerBerry - mám tam jednak hodně málo a taky se mi líbí, jak se postavili k řešení úvěrů na Ukrajině.

U ostatních P2P mi něco vadí. Tak ještě nejsem rozhodnutý. Možná peníze stáhnu z P2P a koupím si za ně třeba nějaký REITs, které jsou pořád v mnoha případech pod cenami z roku 2019. Přitom hodnota jimi vlastněných budov je podstatně vyšší než v roce 2019, mají pozitivní CF a platí pravidelně dividendu.
Zkušenosti:
P2P (P2B): Mintos, Zonky, Ronda, Bondster, Investown, Upvest, FinGOOD, Roger, Nafirmy, Robocash, PeerBerry, Lendermarket, Afranga, Esketit, Lande, EstateGuru, Roier
Broker: FIO, Interactive, LYNX, eToro, Degiro, Revolut

Carhir
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1123
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carhir » 14 čer 2022, 17:05

Estate Guru - Moje jediná P2P investice.
Jsem člověk co rád nakupuje v propadech. To se děje právě teď a já stahuju cash kde se dá a postupně alokuji do akcí. Úplně stejně jsem EG likvidoval v březnu 20.

gulliver
Gold pen
Gold pen
Reputace: 343
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gulliver » 15 srp 2022, 09:50

Zonky - téměř zlikvidováno, už tam mám jen přes 3500 v problematických, tak jedno za měsíc ze Zonky stáhnu pár korun. Rentier pro mne neměl nikdy význam.
Kviku - zrušil jsem ještě před válkou, už jak se kumulovaly jednotky kolem ukrajiny tak se mi to moc nezamlouvalo + tam bylo ještě něco, ale už si nevzpomínám + že se snižovaly procenta.
Lendermarket - téměř vše jsem z tama odebral, ponechal jsem tam asi jen 60% zisku, ale i to stáhnu. Navyšovat nehodlám, byť jsem měl rád tuto platformu, ale nelíbí se mi jak Creditstar manipuluje s penězi a půjčky a PP i jeho průměrná doba je už vcelku výsoká a je to spíš už gamble tam sypat další peníze.
Mintos - ještě stále tam mám investice, ale víc jak polovinu jsem stáhnul a neplánuji přisypavat, a možná spíše budu ještě stahovat. Jak již padlo, podpora nic moc, wowwo a spol. moc nesplácejí a mintos s tím moc nedělá, docela zabugovaná platforma s čím nic moc nedělaji na opravách. Budu jen reinvestovat do delfinů a stahovat a ještě nevím co s KZT.

Stažené prostředky jsem využil pro fotovoltaiku, akcie, drahé kovy a krypto

Jan
writerP2P
Jan
Jan
Reputace: 1070
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 15 srp 2022, 10:58

gulliver píše:
15 srp 2022, 09:50
...
Stažené prostředky jsem využil pro fotovoltaiku, akcie, drahé kovy a krypto
Je fajn, že že k A přibylo i B - tedy nejen odkud, ale i kam.
Koukal jsem, že už jsem sem přispěl (viewtopic.php?p=57037#p54976). U mě se bohužel nic nezměnilo, takže víceméně platí to, co jsem psal.
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX

Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators

BTW
CO<JAK<PROČ

Odpovědět