Poskytovatelé půjček na Bondster

web: www.bondster.cz
tomaso1980
Silver pen
Silver pen
Reputace: 155
Kontaktovat uživatele:

Re: Poskytovatelé půjček na Bondster

Příspěvek od tomaso1980 » 20 lis 2020, 19:23

Na justici jsou "nové výkazy" od Acemy. Tím nové ale myslím k 31.3.2019 - vlastní kapitál vzrostl z 430 na 499 mil. Kč., zisk vzrostl z 54 na 69 mil. Kč. Takže žádný negativní signál.. Ale údaje k 31.3.2020 budou určitě zajímavější...Začátkem listopadu se mi povedlo vystoupit z jedné půjčky s garancí likvidity, která byla jen za 3,9 %, tak jsem jí pustil, ale povedlo se to až emailem, protože políčko vystoupit bylo deaktivní... Za mě Acema zatím dobrý...

jkjk
Silver pen
Silver pen
Reputace: 157
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkjk » 01 pro 2020, 13:45

Další mail k junk LO na na Bondster:
* SIM půjčka - žádné nové ínformace
* Lime Zaim Mexiko - prý vše splaceno, nabízí se nové půjčky (!)
* Lime Zaim Jižní Afrika - mělo by se postupně splácet (chodí úroky, něco málo jistiny vyplaceno)
* Mikrokasa - mělo by se postupně splácet (něco hodně málo mi přišlo)
* Net Gotowka, Omnigrant - mělo by se postupně splácet
* Speed Cash - žádné nové ínformace

tomaso1980
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaso1980 » 03 pro 2020, 22:20

Má někdo nějaké informace o sybka Polska,? ti podle mě neplatí...

mike7473
Reputace: 13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mike7473 » 26 úno 2021, 14:20

Mám od SIM půjčky momentálně 9 půjček a poprvé a naposledy (od loňského března) odkoupili 3 úvěry začátkem listopadu. Vznesl jsem dotaz na support, jaký je tam vývoj:
Se společností Sim půjčka jsme nadále domluveni na rozvolněném splátkovém kalendáři, kdy si společnost 1x měsíčně posílá peněžní prostředky na půjčky, které jsou v prodlení více jak 60 dní. Minulý měsíc si společnost poslala peníze na zpětné odkupy, které následně proběhly. My je poté vyplácíme investorům dle chronologického pořadí od nejdéle čekajícího neprovedeného zpětného odkupu. Další peněžní prostředky od Sim půjčky očekáváme v průběhu tohoto či příštího týdne. Jedná se o splátky ve výši 300 tisíc Kč, celkový dluh by měl být tímto tempem umořen do 6 měsíců.
Ty zbylé půjčky jsou z 6.3 - 10.3.2020, takže těsně předtím než to prasklo. Odkoupili vám něco v poslední době?
Asi si na proplacení těch mých ještě počkám, protože fronta přede mnou je pořád dlouhá. :roll:

zbynhu
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1979
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbynhu » 26 úno 2021, 14:30

mike7473 píše:
26 úno 2021, 14:20
Mám od SIM půjčky momentálně 9 půjček a poprvé a naposledy (od loňského března) odkoupili 3 úvěry začátkem listopadu. Vznesl jsem dotaz na support, jaký je tam vývoj:
Se společností Sim půjčka jsme nadále domluveni na rozvolněném splátkovém kalendáři, kdy si společnost 1x měsíčně posílá peněžní prostředky na půjčky, které jsou v prodlení více jak 60 dní. Minulý měsíc si společnost poslala peníze na zpětné odkupy, které následně proběhly. My je poté vyplácíme investorům dle chronologického pořadí od nejdéle čekajícího neprovedeného zpětného odkupu. Další peněžní prostředky od Sim půjčky očekáváme v průběhu tohoto či příštího týdne. Jedná se o splátky ve výši 300 tisíc Kč, celkový dluh by měl být tímto tempem umořen do 6 měsíců.
Ty zbylé půjčky jsou z 6.3 - 10.3.2020, takže těsně předtím než to prasklo. Odkoupili vám něco v poslední době?
Asi si na proplacení těch mých ještě počkám, protože fronta přede mnou je pořád dlouhá. :roll:
V poslední době jsem nedostal nic.
Nesplacených mám 6 půjček, nejstarší z 6.2., takže fronta do března je minimálně ještě celý únor...
Poslední půjčku mám z 21.3., takže to rovnou můžu počítat, že když to dobře půjde, tak za půl roku. Ale i to bude dobré, hlavně, když to splatí celé.
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.

jkjk
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkjk » 27 úno 2021, 17:04

U mě poslední dobou u SIM půjčky nic nesplaceno, nejstarší půjčku mám z 20.2. (nejmladší 26.3.).

jkjk
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkjk » 12 říj 2021, 11:12

O nesplácejících LO Bondster už nijak nekomunikuje, ze statistik je už taky dávno vyřadil.
Stále mi dluží SIM půjčka (CZE), Mikrokasa (POL) a SpeedCash (POL).

Drmla
Gold pen
Gold pen
Reputace: 423
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drmla » 12 říj 2021, 11:30

Mně jenom speedcash. Z toho imho nic nedostaneme.

zbynhu
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbynhu » 03 bře 2023, 09:46

Kdo by měl zájem o trochu exotiky a dobrodružství, může na Bondsteru nově investovat do tanzánských půjček od Fikia Finance :)

https://bondster.com/cz/blog/bondster-z ... a-finance/
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.

hoodoo
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hoodoo » 03 bře 2023, 10:19

Už běžím

tomaso1980
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaso1980 » 03 bře 2023, 21:03

do čeho investujete na bondsteru?

Mě se docela líbí ITF. Moc aktuální info o poskytovatelích na bondsteru není, ale když člověk hledá, tak něco najde:)
Třeba toto:
https://www.tradingview.com/news/reuter ... E32Ljza:0/
nebo toto
https://itfgroupbg.com/wp-content/uploa ... r-2022.pdf
tohle je bulharsky, ale kdo umí třeba rusky, nebo má překladač, tak tomu bude rozumět:-)
Nicméně jsem z toho a dalších dokumentů pochopil, že kromě slušného zisku navýšili kapitál a investoři se o nové akcie poprali.. poměr vlastní / cizi kapitál je podle mě ještě lepší než 1:2 k 31.12.2022, což mi připadá velmi solidní, teda pokud tomu dobře rozumím, a pokud si ta čísla nevymysleli:). Kdo umí bulharsky nebo rusky může potvrdit nebo vyvrátit:)

No já už mám naloženo v ITF docela dost, tak jen sdílím, kdyby se na tom taky někdo chtěl přiživit a na oplátku nasdílel něco zajímavého zase on..:) Přece jen každý potřebujeme nějak diverzifikovat...
Jako likvidita u ITF nic extra, ale 14 % p.a. aktuálně mi připadá docela slušný:)

Hop
Reputace: 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hop » 04 bře 2023, 18:36

V CZK do úvěrů zajištěných nemovitostmi od Acema (je ale třeba říct, ze těch lepe urocenych je cim dal tim méně). V EUR kombinuji především Autofino, Rightchoice, Ibancar a ITF.

HansMan
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HansMan » 07 bře 2023, 22:00

tomaso1980 píše:
03 bře 2023, 21:03
No já už mám naloženo v ITF docela dost, tak jen sdílím, kdyby se na tom taky někdo chtěl přiživit a na oplátku nasdílel něco zajímavého zase on..:) Přece jen každý potřebujeme nějak diverzifikovat...
Jako likvidita u ITF nic extra, ale 14 % p.a. aktuálně mi připadá docela slušný:)
Podle Welfio je ITF nejlépe hodnocená společnost, která je na Bondsteru - Risk Score 62% (nejlepší je 100%). Za 14% je to hodně slušné, bohužel už přešly ty časy kdy to bylo za 17%, spíše budou směřovat k nižším %, když jsou stabilní a o půjčky je zájem.
Např. ACEMA má RS 51%. Jinak taky jedu RightChoice RS 23% a Alende RS 29%, něco mám Dana Rupiah RS 43%, i když to teda nejsou žádné etalony jistoty, ale co je v P2P půjčkách jisté - viz Woowo na Mintosu zajištěné automotily :(...
CZK jen půjčky zajištěné nemovitostí v prvním pořadí se slušným LTV a úrokem minimálně 8%. Nezajištěné půjčky nemají vůbec smysl, na těch jsem se hodně spálil, mají velmi vysoký default vůbec neodpovídající risk score, takže past na investory a prakticky nic se nevymohlo. Vůbec to vymáhání je velká slabina, stejně jako komunikce. Ta se poslední dobou alespoň o něco zlepšila.

Cupi92
Silver pen
Silver pen
Reputace: 833
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cupi92 » 08 bře 2023, 13:12

tomaso1980 píše:

Mě se docela líbí ITF. Moc aktuální info o poskytovatelích na bondsteru není, ale když člověk hledá, tak něco najde:)
Třeba toto:
nebo toto
tohle je bulharsky, ale kdo umí třeba rusky, nebo má překladač, tak tomu bude rozumět:-)
Nicméně jsem z toho a dalších dokumentů pochopil, že kromě slušného zisku navýšili kapitál a investoři se o nové akcie poprali.. poměr vlastní / cizi kapitál je podle mě ještě lepší než 1:2 k 31.12.2022, což mi připadá velmi solidní, teda pokud tomu dobře rozumím, a pokud si ta čísla nevymysleli:). Kdo umí bulharsky nebo rusky může potvrdit nebo vyvrátit:)

ITF jsem bral, když nabízeli 18 %. Malá firmička, ale balance sheet nebyl špatný. StikCredit/Afranga to není, ale ta procenta byla lákavá. Měl jsem je jen chvíli, ale skoro všechny půjčky postupně 60+ dní late a zpětně vykoupeny. To na mě moc dobrý dojem neudělalo, abych pravdu řekl.

tomaso1980
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaso1980 » 14 dub 2023, 08:34

Cupi92 píše:
08 bře 2023, 13:12
tomaso1980 píše:

Třeba toto:
nebo toto

ITF jsem bral, když nabízeli 18 %. Malá firmička, ale balance sheet nebyl špatný. StikCredit/Afranga to není, ale ta procenta byla lákavá. Měl jsem je jen chvíli, ale skoro všechny půjčky postupně 60+ dní late a zpětně vykoupeny. To na mě moc dobrý dojem neudělalo, abych pravdu řekl.
Uz jsou tam ITF půjčky za 15 %..

tomaso1980
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaso1980 » 22 dub 2023, 07:20

tomaso1980 píše:
14 dub 2023, 08:34
Cupi92 píše:
08 bře 2023, 13:12
tomaso1980 píše:

Třeba toto:
nebo toto

Uz jsou tam ITF půjčky za 15 %..
Už jsou tam ITF půjčky za 16%...zrovna jsem měl volnej cash, tak jsem prikoupil... Podle mě hodně dobrej poměr vynos / riziko

zbynhu
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbynhu » 18 kvě 2023, 12:19

Tak ITF už je za 17%.
Docela překvapení, že to jde pořád takhle nahoru. Možná už je to i trochu podezřelé :?:

tomaso1980
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaso1980 » 21 kvě 2023, 13:20

zbynhu píše:
18 kvě 2023, 12:19
Tak ITF už je za 17%.
Docela překvapení, že to jde pořád takhle nahoru. Možná už je to i trochu podezřelé :?:
Taky jsem si všiml...nenavyšuji, dokonce občas i něco drobného vyberu, když zrovna kouknu že se nestihl sepnout autoinvest, ale něco mi pripsali. Ale v zásadě mi nevadí, když mi vykoupí 14% ni a místo nich koupi 17 %🙂. Taky nechápu proč navyšují úrok na tolik. Ale 17 už historicky měli (možná 18 % jestli si dobře pamatuji)

tomaso1980
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaso1980 » 31 kvě 2023, 21:55

tomaso1980 píše:
21 kvě 2023, 13:20
zbynhu píše:
18 kvě 2023, 12:19
Tak ITF už je za 17%.
Taky jsem si všiml...nenavyšuji, dokonce občas i něco drobného vyberu, když zrovna kouknu že se nestihl sepnout autoinvest, ale něco mi pripsali. Ale v zásadě mi nevadí, když mi vykoupí 14% ni a místo nich koupi 17 %🙂. Taky nechápu proč navyšují úrok na tolik. Ale 17 už historicky měli (možná 18 % jestli si dobře pamatuji)
Už tam jsou zase ITFka jen za 16%..i tak ale dobrý ..

Odpovědět