Bondster - zkušenosti investorů
-
- Silver pen
- Reputace: 126
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bondster - zkušenosti investorů
Jasně, že zároveň se zablokováním obchodování RC by měl jít informační mail. Ale důležitější je za mě ten blok.
Na info o důvodech si klidně počkám. Hlavně jsem rád, že mi AI nenakoupil ještě víc jejich půjček ve slevě.
Na info o důvodech si klidně počkám. Hlavně jsem rád, že mi AI nenakoupil ještě víc jejich půjček ve slevě.
-
- Silver pen
- Reputace: 184
- Kontaktovat uživatele:
Z webu bondsteru:
16. 11. 2023
Z důvodu chybného importu poskytovatele Right Choice Finance byly na platformě Bondster vystavovány úvěry s kratší lhůtou pro aktivaci zpětného odkupu (pozn. místo běžných 60 dní byla u části úvěrů uvedena lhůta 10 dní). Uvedená systémová chyba vedla u poskytovatele Right Choice Finance k nevyplacení zpětných odkupů těchto úvěrů v prodlení.
Ihned po zjištění této závažné skutečnosti jsme s poskytovatelem zahájili intenzivní jednání a požadovali předložení návrhu řešení situace včetně detailního rozpisu plateb. Ve středu 15. 11. 2023 nám zástupce poskytovatele Right Choice Finance oznámil, že jsou připraveni dodržet současnou i budoucí garanci zpětného odkupu danou investorům, ale v tuto chvíli jsou nuceni ji pozdržet. Toto rozhodnutí poskytovatel odůvodňuje zhoršenou krátkodobou likviditou celé finanční skupiny, do které Right Choice Finance patří.
Z tohoto důvodu jsme přistoupili ke snížení ratingu poskytovatele ze stupně A- na nejnižší stupeň D (pozn. stupněm D jsou označováni defaultní poskytovatelé). Současně jsme na platformě Bondster pozastavili možnost vystavování nových úvěrů od Right Choice Finance. Dříve vydané úvěry není možné nabízet ani na sekundárním trhu.
Přestože jsme u Right Choice Finance přistoupili ke snížení ratingu až na stupeň D, pravidelné monitoringy ukazují, že firma má dostatečně silnou kapitálovou pozici. Aktuální problémy s likviditou, které nebyly předvídatelné v rámci běžného monitoringu, brání včasné úhradě zpětných odkupů. Z dlouhodobého hlediska je však firma kapitálově silná, což naznačuje, že by měla být schopna splnit své závazky vůči investorům v delším časovém horizontu.
S poskytovatelem nadále intenzivně jednáme a čekáme na předložení návrhu splátkového kalendáře, který by měl pokrývat jak aktuálně splatné, tak budoucí zpětné odkupy. Současně jsme vyzvali poskytovatele k dodání oficiálního vyjádření pro investory s bližším odůvodněním nedodržení garance zpětného odkupu.
Návrh splátkového kalendáře slíbil Right Choice Finance dodat do pátku 17. 11. 2023. Očekáváme, že v týdnu od 20. 11. 2023 budeme nad tímto návrhem s poskytovatelem dále vyjednávat. O výsledku jednání budeme investory informovat nejpozději v pátek 24. 11. 2023.
16. 11. 2023
Z důvodu chybného importu poskytovatele Right Choice Finance byly na platformě Bondster vystavovány úvěry s kratší lhůtou pro aktivaci zpětného odkupu (pozn. místo běžných 60 dní byla u části úvěrů uvedena lhůta 10 dní). Uvedená systémová chyba vedla u poskytovatele Right Choice Finance k nevyplacení zpětných odkupů těchto úvěrů v prodlení.
Ihned po zjištění této závažné skutečnosti jsme s poskytovatelem zahájili intenzivní jednání a požadovali předložení návrhu řešení situace včetně detailního rozpisu plateb. Ve středu 15. 11. 2023 nám zástupce poskytovatele Right Choice Finance oznámil, že jsou připraveni dodržet současnou i budoucí garanci zpětného odkupu danou investorům, ale v tuto chvíli jsou nuceni ji pozdržet. Toto rozhodnutí poskytovatel odůvodňuje zhoršenou krátkodobou likviditou celé finanční skupiny, do které Right Choice Finance patří.
Z tohoto důvodu jsme přistoupili ke snížení ratingu poskytovatele ze stupně A- na nejnižší stupeň D (pozn. stupněm D jsou označováni defaultní poskytovatelé). Současně jsme na platformě Bondster pozastavili možnost vystavování nových úvěrů od Right Choice Finance. Dříve vydané úvěry není možné nabízet ani na sekundárním trhu.
Přestože jsme u Right Choice Finance přistoupili ke snížení ratingu až na stupeň D, pravidelné monitoringy ukazují, že firma má dostatečně silnou kapitálovou pozici. Aktuální problémy s likviditou, které nebyly předvídatelné v rámci běžného monitoringu, brání včasné úhradě zpětných odkupů. Z dlouhodobého hlediska je však firma kapitálově silná, což naznačuje, že by měla být schopna splnit své závazky vůči investorům v delším časovém horizontu.
S poskytovatelem nadále intenzivně jednáme a čekáme na předložení návrhu splátkového kalendáře, který by měl pokrývat jak aktuálně splatné, tak budoucí zpětné odkupy. Současně jsme vyzvali poskytovatele k dodání oficiálního vyjádření pro investory s bližším odůvodněním nedodržení garance zpětného odkupu.
Návrh splátkového kalendáře slíbil Right Choice Finance dodat do pátku 17. 11. 2023. Očekáváme, že v týdnu od 20. 11. 2023 budeme nad tímto návrhem s poskytovatelem dále vyjednávat. O výsledku jednání budeme investory informovat nejpozději v pátek 24. 11. 2023.
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to rizikový firmy. Nějak mě to nevyvádí míry. Snad se vrátí vše, když je skupina údajně kapitálově silná. Na druhou stranu už víme, že pokud nebudou chtít sami, tak z nich těžko nějaká malá platforma něco vyrazí.
-
- Bronze pen
- Reputace: 83
- Kontaktovat uživatele:
Chybný import, systémová chyba ? Wtf ? 

-
- Gold pen
- Reputace: 1038
- Kontaktovat uživatele:
Já vám nevím, ale kapitálově silná společnost? Jediná čísla z jejich financí, která jsou hezká, jsou ta predikovaná na roky 2024 a 25 a upřímně jsou dost přitažená za vlasy.
Z obrázku nahoře je vidět, že minimálně od covidu byli poslední roky ztrátoví a tento rok jsou na kladné nule. Do příštích dvou let predikují raketový růst. Tato predikce teoreticky může být pravdivá, ale pak je zapřičiněna nabráním velkého dluhu a risknutím businessu na páku.
Na druhém obrázku si všimněte že do roku 2022 měli rozumný balance sheet s dluhem na necelém dvojnásobku vlastního kapitálu. Jejich historii neznám, ale tipuji, že někdy v té době se objevili na Bondsteru nebo tam začali výrazně zvětšovat své portfolio? Během roku jejich portfolio (Loans to Clients) rostlo o 160 % a překvapivě, drtivou většinu financovali dluhem (tipuju právě Bondster). S takovým raketovým růstem je otázka, jak kvalitní žadatele přijali a jak budou splácet. Zároveň s mnohem větším zadlužením mohou mít problém managovat cash flow. A teď, když jim Bondster zavřel dveře, nemají jak refinancovat.
Pro dobro všech zainvestovaných ale doufám, že se mýlím a že Bondster vidí do financí společnosti více. Kdysi jsem na ně koukal a ten report mě vyděsil, že jsem od toho šel hned pryč. Kdekoliv vidím takovéhle predikce se zázračným překlopením do velké profitability, je to pro mě red flag.
Z obrázku nahoře je vidět, že minimálně od covidu byli poslední roky ztrátoví a tento rok jsou na kladné nule. Do příštích dvou let predikují raketový růst. Tato predikce teoreticky může být pravdivá, ale pak je zapřičiněna nabráním velkého dluhu a risknutím businessu na páku.
Na druhém obrázku si všimněte že do roku 2022 měli rozumný balance sheet s dluhem na necelém dvojnásobku vlastního kapitálu. Jejich historii neznám, ale tipuji, že někdy v té době se objevili na Bondsteru nebo tam začali výrazně zvětšovat své portfolio? Během roku jejich portfolio (Loans to Clients) rostlo o 160 % a překvapivě, drtivou většinu financovali dluhem (tipuju právě Bondster). S takovým raketovým růstem je otázka, jak kvalitní žadatele přijali a jak budou splácet. Zároveň s mnohem větším zadlužením mohou mít problém managovat cash flow. A teď, když jim Bondster zavřel dveře, nemají jak refinancovat.
Pro dobro všech zainvestovaných ale doufám, že se mýlím a že Bondster vidí do financí společnosti více. Kdysi jsem na ně koukal a ten report mě vyděsil, že jsem od toho šel hned pryč. Kdekoliv vidím takovéhle predikce se zázračným překlopením do velké profitability, je to pro mě red flag.
-
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Já své první peníze na Bondsteru dal přibližně minulý rok na podzim právě do ITF, protože docela dlouho nabízeli 18 %. Pak klesli k těm 14 %, pak zas trochu výš, ale na 18 % už to asi nenarostlo.Zakknot píše: ↑08 lis 2023, 23:50ITF se mi taky zalibilizacal jsem s investovanim na Bondsteru na zacatku dubna 2023, a vykoupil vsechny ITF z primarniho trhu, tehdy je meli za 14%.
Nasledujici tyden v pulce dubna, uz meli v nabidce pujcky od ITF za 15%. Tak jsem si rekl, stejny poskytovatel, stejna rizika, vyssi vynos, poslal jsem tedy na Bondster neco dalsiho a dokoupil![]()
Za dalsi tyden kolem 22.4. uz meli na primarnim trhu nabidku za 16%, myslel jsem ze si delaji legraci, vzdy navýší kdyz mam nakoupeno. Kazdopadne jsem neco dalsiho poslal.
Za dalsi 3 tydny v pulce května uz meli nabidku 17%to už vypadalo hodne podezrele, skok o tři procenta za mesic musi mit preci duvod v rizikovosti. Vse jsem proveril, nová rizika nenasel, tak jsem neco dokoupil.
Taková krátká story o mé zkušenosti s tímto poskytovatelem
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
@Cupi92 díval ses jen na RC nebo na celou skupinu? Bondster píše o skupině jako celku. Aspoň tak jsem to pochopil
-
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
- Zakknot
- Bronze pen
- Reputace: 142
- Kontaktovat uživatele:
°
U poskytovatele RIGHTCHOICE mám první půjčky, které jsou v prodlení přes 60 dní...
Bondster mě pouze odkázal na jejich blog, kde mají napsáno toto:
U poskytovatele RIGHTCHOICE mám první půjčky, které jsou v prodlení přes 60 dní...

Bondster blog píše: 24. 11. 2023
Poskytovatel Right Choice Finance předložil návrh splátkového kalendáře, který bohužel neodpovídal našim očekáváním. Připravili jsme proto vlastní návrh splátkového kalendáře, o kterém budeme s poskytovatelem dále jednat v týdnu od 27. 11. 2023. Opakovaně jsme žádali Right Choice Finance o předložení oficiálního vyjádření pro investory, které jsme dosud neobdrželi. O výsledcích dalších jednání budeme investory včas informovat.
-
- Reputace: 11
- Kontaktovat uživatele:
Jaký návrh splátkového kalendáře vlastně Right Choice Finance předložil se v životě nedozvíš. 

-
- Silver pen
- Reputace: 184
- Kontaktovat uživatele:
Už tu jednou bylo, že RC nezaplatil v rámci 60 dnů a pak to všechno splatili i s velmi solidnimi úroky z prodleni Ale minule nesnizovali na bondsteru rating...uvidíme..Zakknot píše: ↑28 lis 2023, 13:16°
Bondster blog píše: 24. 11. 2023
Poskytovatel Right Choice Finance předložil návrh splátkového kalendáře, který bohužel neodpovídal našim očekáváním. Připravili jsme proto vlastní návrh splátkového kalendáře, o kterém budeme s poskytovatelem dále jednat v týdnu od 27. 11. 2023. Opakovaně jsme žádali Right Choice Finance o předložení oficiálního vyjádření pro investory, které jsme dosud neobdrželi. O výsledcích dalších jednání budeme investory včas informovat.
-
- Kontaktovat uživatele:
"Zhasínají světla v Right Choice Finance?"
https://youtu.be/4gTnTBerWQg?si=IbEcTO3hYXd4_KzI
"Rozloučí se Right Choice Finance s Bondsterem?"
https://passives-einkommen-mit-p2p.de/p ... e-finance/
- Zakknot
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
Cele je to zvlastni, na facebooku je Right choice hodne aktivni, pisou nekolikrat do tydne:miho píše: ↑29 lis 2023, 21:18"Zhasínají světla v Right Choice Finance?"
https://www.facebook.com/RightChoiceFinanceCorp/
Maji i mobilni aplikaci, na apple store maji hodnoceni vice nez dobre:
https://apps.apple.com/ph/app/myrcf/id1531321927
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady zase Right Choice Finance Corp. hledá více nových pracovníků na významnější pozice.
https://jobquest.ph/Main/view_job_openings
Datum inzerátů je jeden den před zastavením obchodování.
Tak nelze vyloučit, že tam mají i nějaký citelný personální problém.
https://jobquest.ph/Main/view_job_openings
Datum inzerátů je jeden den před zastavením obchodování.
Tak nelze vyloučit, že tam mají i nějaký citelný personální problém.
- Zakknot
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
Super, zkousel jsem take hledat jestli nabiraji nove lidi, jako bezne spolecnosti, ale nasel jsem jen nabidky ze zacatku roku, tak je dobre ze nabiraji i teď. Psal jsem jim i email abych ohodnotil rychlost a kvalitu odpovedi. Psal jsem ze mi nefunguje stazeni jejich aplikace pres Google Play (pres apple store funguje), odpovedeli mi ten samy den.
Ted jsem jim psal dalsi dotaz, ale maji statni svatek takze ocekavam ze odpovi az zitra.
Ted jsem jim psal dalsi dotaz, ale maji statni svatek takze ocekavam ze odpovi az zitra.