Revolut - zkušenosti

Banky + alternativní systémy - TransferWise, Revolut, CurrencyFair či Paysera.
K diskusím: Revolut; RoklenFX; TransferWise
Odpovědět
Seno
Silver pen
Silver pen
Reputace: 206
Kontaktovat uživatele:

Re: Revolut - zkušenosti

Příspěvek od Seno » 20 úno 2023, 11:13

zelena_zeme píše:
20 úno 2023, 10:43
zbynhu píše:
18 úno 2023, 10:46
Myslím si, že každý uživatel má to období individuálně (možná podle data registrace).
Jaké máš Ty najdeš když klikneš vlevo nahoře na svůj profil, tam vybereš svůj plán a v něm klikneš na směnu deviz. Tam se ukáže kolik už máš využito a kdy se limit resetuje.
tak tahle nevědomost mě stála v únoru 109Kč za směnu :D díky za info :thumbup:
Když to clověk slepě vše nepotvrdí, tak si všimne, že je tam poplatek :D vždy tam skočí hláška o poplatku už jen při zadání :)
Akcie: ČEZ | Moneta | ABBV | BABA | BX | FL | INTC | MMM | MO | NYMT | RIO | SLG | T | TEF | XOM | ZIM

ETF: IWDA | VWCE | WVAL

scoutus
Gold pen
Gold pen
Reputace: 221
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scoutus » 22 úno 2023, 17:38

vypada to, ze revoult konecne umoznil vybirani btc na externi penezenky

zelena_zeme
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 55
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zelena_zeme » 15 bře 2023, 14:33

Držet či nedržet na Revolutu pár tisíc EUR? Pojištění vkladů je v Litvě (www.iidraudimas.lt.), jak by se řešilo případný vyplacení vkladů z pojistky? Nechci nic přivolávat, ale dneska si nemůže být člověk jistej žádnou bankou :? :D

Broukada
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Broukada » 15 bře 2023, 16:22

zelena_zeme píše:
15 bře 2023, 14:33
Držet či nedržet na Revolutu pár tisíc EUR? Pojištění vkladů je v Litvě (www.iidraudimas.lt.), jak by se řešilo případný vyplacení vkladů z pojistky? Nechci nic přivolávat, ale dneska si nemůže být člověk jistej žádnou bankou :? :D
Já se na Revolutu snažím držet minimum. Několikrát jsem bylkousek od zablokování účtu a zkušeností se zablokovaným Revolutem je mnoho.

Držím tam jen pár stovek v CZK - abych 1x-2x měsíčně provedl platbu kartou - pro splnění podmínek, aby mě neblokli.
No a držím tam trochu větší částku v kryptu, zlatu a stříbru - to jen protože jsem línej hledat jiné možnosti a tam se s tím dobře obchoduje.

scoutus
Gold pen
Gold pen
Reputace: 221
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scoutus » 16 bře 2023, 09:05

zelena_zeme píše:
15 bře 2023, 14:33
drzim tam mensi hotovost + relativne vetsi pozici v akcii(nizsi stovky tisic) ze zacatku investovani. Za 3 roky uzivani revoultu jsem nikdy nemel problem.Samotne ruceni za vklady bude stejne jako v eu 100k eur, akcie samo nepojistene ale ty jsou u drivewealth us brookera takze by to nemel byt problem(mam k nim pristup i primo pres stranky brookera)

Bystryi
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bystryi » 19 bře 2023, 22:20

Ahoj všem,
poslední dobou mi nefunguje placení Revolut kartou na Alibaba.com, máte někdo stejný problém? Nejspíše to bude problém na straně číňanů, jelikož v transakcích nevidím žádný záznam. Zkoušel jsem i paypal s Revolut kartou, ale taktéž nefunguje.
Díky

gulliver
Gold pen
Gold pen
Reputace: 326
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gulliver » 05 dub 2023, 14:17

Neví zde náhodou někdo, jak se u akcií vypočítává "Výsledek hospodaření" a "Výkonnost", respektive co to přesně znamená?

Cupi92
Silver pen
Silver pen
Reputace: 833
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cupi92 » 06 dub 2023, 12:58

Doteď byl poplatek za převod více než 25k CZK měsíčně 0,5 % z převáděné částky (pro část nad 25k). Od 7.6. to bude 1 %. Přišlo emailem.

doonio
Gold pen
Gold pen
Reputace: 530
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doonio » 06 dub 2023, 13:29

Cupi92 píše:
06 dub 2023, 12:58
Doteď byl poplatek za převod více než 25k CZK měsíčně 0,5 % z převáděné částky (pro část nad 25k). Od 7.6. to bude 1 %. Přišlo emailem.
to by bylo fajn udělat nějakou Roadmapu, jak Revolut utahuje šrouby u tohoto Standard produktu. Pamatuji si (cca 2015) jak bylo vše zdarma, výběry po celém světě zdarma, směny zdarma. Pak zavedli limit 120 000/měsíčně a 0,5% poplatek nad tuto částku(stále většině lidí stačilo), výběry omezili na 4500CZK. Poté to skrouhli na 25k a 0,5%... a teď zase toto.
Čekám kdy i ty výběry zdarma do 4,5K úplně zruší a to bude asi ten poslední hřebíček kdy i já odejdu. Metal, PRO a jiné verze nevyužiji. Ví někdo o nějaké lepší FREE alternativě převážně pro výběry mimo EU zdarma? Směny měn neřeším, je tady RoklenFx, Akcenta a další..
P2P: Mintos, EstateGuru,LinkedFinance
Převody měn: Revolut, IB FX, Akcenta
Broker: Degiro, IB, FIO e-broker

BabaJaga
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BabaJaga » 06 dub 2023, 14:07

doonio píše:
06 dub 2023, 13:29
Cupi92 píše:
to by bylo fajn udělat nějakou Roadmapu, jak Revolut utahuje šrouby u tohoto Standard produktu. Pamatuji si (cca 2015) jak bylo vše zdarma, výběry po celém světě zdarma, směny zdarma. Pak zavedli limit 120 000/měsíčně a 0,5% poplatek nad tuto částku(stále většině lidí stačilo), výběry omezili na 4500CZK. Poté to skrouhli na 25k a 0,5%... a teď zase toto.
Čekám kdy i ty výběry zdarma do 4,5K úplně zruší a to bude asi ten poslední hřebíček kdy i já odejdu. Metal, PRO a jiné verze nevyužiji. Ví někdo o nějaké lepší FREE alternativě převážně pro výběry mimo EU zdarma? Směny měn neřeším, je tady RoklenFx, Akcenta a další..
Wise má 2 výbery v mesiaci zadara na 1 výber 200 EUR potom je tam poplatok.
https://wise.com/help/articles/2935769/ ... hdraw-cash
Broker: IBCE,TastyWorks,Birdwingo
referral link Tastyworks https://start.tastyworks.com/#/login?re ... CEKTJ78ZFX
referral link Birdwingo https://birdwingo.page.link/RvuHjht3czmY3RuD7

gulliver
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gulliver » 06 dub 2023, 16:01

doonio píše:
Cupi92 píše:
Jako já se třeba nedivím, dyť to nebylo dlouhodobě udržitelné aby bylo vše zdarma ;). Já jak byl po roce s nimi naprosto spokojený tak od té doby využívám metal program a jsem spokojen do nyní.

gulliver
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gulliver » 06 dub 2023, 16:09

Změna poplatků za drahé kovy:

Zákazníkům plánů Standard a Plus bude za výměnu cenných kovů účtován zvýšený variabilní poplatek ve výši 1,99 %.

Zákazníkům plánů Metal a Premium bude za výměnu cenných kovů účtován zvýšený variabilní poplatek ve výši 1,49 %.

Na menší příkazy se vztahují minimální poplatky, které naleznete v našem ceníku.

https://www.revolut.com/legal/metal-fees/

Jankanta
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jankanta » 12 dub 2023, 10:53

Ahoj, možná to tu už bylo zmíněno ale zajímá mě jak v dnešní době Revolut posilá peníze na český učet. Český učet mám u RaiffeisenBank a a v rámci EHP platby by česká koruna a euro mělo být bez poplatku ale pani na infolice mi řekla že SEPA platby v CZK nejsou a že si banka bere poplatek za mezinárodní transakci(jednou mesičně má Banka zdarma v rámci aktivního učtu), ale mě když si posílam peníze na test z Revolutky na svůj RaiffaisenBank pravidelně banka nic nestrhavá protože ta transakce probíhá přes CityBANK a posílá se mi to jako že z českého učtu, Mohu poprosit někoho kompetentního jak tohle probíhá a proč to funguje jak to funguje. Jde mi to to abych si mohl pravdelně posílat CZK z Revolut do Raifky a myslím si že tam není poplatek ale rad bych si to ověřil , Děkuji za odpověď :)

hoodoo
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hoodoo » 19 dub 2023, 12:00

Využíváte dětský účet? Lze ho mít ve více měnách nebo jen v Kč?

Edit: nelze více měn, jen Kč. To nemá potom smysl.

Brumla1241
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brumla1241 » 27 dub 2023, 07:27

Možná divný dotaz, mám u revolutu 3 účty CZ, EUR, USD, ale co se koukám, tak IBAN je vždycky stejný, to je správně?

Když si chci třeba z XTB poslat EUR a USD zpátky na revolut, tak to pošlu vlastně na stejný účet u revolutu? Jsem myslel, že je nějaký rozdil, když je to EUR nebo USD, ale vypadá to stejně.., asi se liší pouze měna jinak číslo je pořád stejné.

Seno
Silver pen
Silver pen
Reputace: 206
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seno » 27 dub 2023, 09:49

Brumla1241 píše:
27 dub 2023, 07:27
Možná divný dotaz, mám u revolutu 3 účty CZ, EUR, USD, ale co se koukám, tak IBAN je vždycky stejný, to je správně?

Když si chci třeba z XTB poslat EUR a USD zpátky na revolut, tak to pošlu vlastně na stejný účet u revolutu? Jsem myslel, že je nějaký rozdil, když je to EUR nebo USD, ale vypadá to stejně.., asi se liší pouze měna jinak číslo je pořád stejné.
Mám pocit, že to tak má být. Máš prostě jeden multiměnový účet a záleží na tobě, do jaké měny si to směníš :)
Akcie: ČEZ | Moneta | ABBV | BABA | BX | FL | INTC | MMM | MO | NYMT | RIO | SLG | T | TEF | XOM | ZIM

ETF: IWDA | VWCE | WVAL

Bowler
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bowler » 26 kvě 2023, 15:20

doonio píše:
to by bylo fajn udělat nějakou Roadmapu, jak Revolut utahuje šrouby u tohoto Standard produktu
Něco takového bych ani vidět nechtěl. V začátcích býval Revolut bezkonkurenční, mám jej téměř od jeho startu, takže pamatuji na zlaté časy. Postupně ubývaly výhody, přibývaly poplatky. Krypto, akcie, komodity... dá se jinde a lépe. Teď už je možná tak na lepším průměru. Používám jej už jen na směnu.

P2P_Ronie
Gold pen
Gold pen
Reputace: 640
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P2P_Ronie » 26 kvě 2023, 19:24

Já si nemůžu pomoct, ale subjektivně je mi odjakživa sympatičtější Wise. A i ho víc používám :) a je mi vlastně jedno, jestli je třeba o něco méně výhodný. V ten Revolut nemám ani důvěru.
CZ: ČEZ | KB

Evropa: IBE1.DE | VOD | FLOW | ACOMO | TIBN | CTP | BATS

US: INTC | KO | VZ | ABBV | ATVI | SSSS | GOOGL | TFC | CSCO | WBD | MRK

Svět: HK.9988 | SBSW | FDP | ZIM | PBR-A

REITs: MPW | O

ETF: Portu

gulliver
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gulliver » 27 kvě 2023, 01:44

P2P_Ronie píše:
26 kvě 2023, 19:24
Já si nemůžu pomoct, ale subjektivně je mi odjakživa sympatičtější Wise. A i ho víc používám :) a je mi vlastně jedno, jestli je třeba o něco méně výhodný. V ten Revolut nemám ani důvěru.
já mám sice metal program už několik let, a jsem s revolutem naprosto spokojený. Protočím tam nemalé prostředky, takže ten poplatek za metal je jen kapka v moři. Líbí se mi i ty jejich pojíštění a dokonce jsem jej i využil ohledně půjčeného auta kdy jedná společnost při vraceni našla neviditelnou prasklinku na laku která tam musela být věky, a i to bylo proplaceno. Zatím bych teda neměnil. Jedie co mě štve, tak že maji docela málo bezplatných obchodů na akciích a že nejsou menší poplatky na krypto (které stejně kupuji jinde) s možností si jej poslat na hardwarovou peněženku (byť to už u BTC umožňuji)

Boží mlýn
Silver pen
Silver pen
Reputace: 131
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Boží mlýn » 29 kvě 2023, 21:33

doonio píše:
Cupi92 píše:
Já jsem u Revolutu také od začátku a jak utahují šrouby, přemýšlím, že jej zruším. Nicméně na směnu nevidím nic výhodnějšího. Roklen, Akcenta, europlatba.cz .. všechno to má mnohem vyšší spready.
Velké díky všem uživatelům, kteří využili můj doporučující odkaz na portu! Opravdu si toho vážím :thumbup:

Odpovědět