B je správně. Rozhodující je sídlo firmy. 15% ti to strhlo proto, že i v Turecku je daň z divi pro nerezidenty 15%. Není to daň zaplacená v USA, ale v Turecku.
Já osobně mám třeba Shell taky přes Americké ADR, ale protože má firma sídlo v UK, obdržím vždy celou dividendu (0% daň), i když cenný papír má ISIN USxxx
Daně - obecná diskuze
- Emet
- Bronze pen
- Reputace: 150
- Kontaktovat uživatele:
-
- Bronze pen
- Reputace: 10
- Kontaktovat uživatele:
Re: Daně - obecná diskuze
Kolika % se daní dividendy čínských společností? Jde mi o: SNP - China Petroleum & Chemical Corporation
Díky
Díky
- doonio
- Gold pen
- Reputace: 427
- Kontaktovat uživatele:
Já si to tak myslel, díky za potvrzení. Shell je taky pohádka sama pro sebe, To máš Shell A, Shell B. Jedny jsou v Amsterdamu, druhé v Londýně. Člověk si musí o tom trochu něco načíst, aby vytušil, že lepší je pro něj ta UK verze, kde obdrží hrubou dividendu a u nás ji jen zdaní 15%.Emet píše: ↑08 dub 2022, 09:54B je správně. Rozhodující je sídlo firmy. 15% ti to strhlo proto, že i v Turecku je daň z divi pro nerezidenty 15%. Není to daň zaplacená v USA, ale v Turecku.
Já osobně mám třeba Shell taky přes Americké ADR, ale protože má firma sídlo v UK, obdržím vždy celou dividendu (0% daň), i když cenný papír má ISIN USxxx
P2P: Mintos, EstateGuru,LinkedFinance
Převody měn: Revolut, IB FX, Akcenta
Broker: Degiro, IB, FIO e-broker
Převody měn: Revolut, IB FX, Akcenta
Broker: Degiro, IB, FIO e-broker
-
- Silver pen
- Reputace: 476
- Kontaktovat uživatele:
V tomto je zlaté Degiro - to ve výpisu vždycky jasně píše, z jaké země daná dividenda je.
(Takže já v přehledu za 2021 třeba mám divi daněnou v Brazílii - vypacenou z ADR s US ISINem koupeného na NYSE, ale vevnitř byla brazilská banka, tak mi to broker v přehledu 2021 šoupne do kolonky Brazílie, a já nemusím trápit hlavu.

- Emet
- Bronze pen
- Reputace: 150
- Kontaktovat uživatele:
Tohle dilema naštěstí už odpadlo, Shell už je firma s jediným sídlem v UK a jedinou třídou akcií.
@Gixian Jo tohle je jedna z věcí, kterou na Degiru hrozně oceňuju. Navíc to ještě přepočtou podle jednotného kurzu, tak se to pak dobře vyplňuje do DP.