Obavam se, ze na krypto zatim neni v USA zadna podobna legislativa jako na akcie nebo dluhopisy, takze je klidne mozne ze ty aktiva retailu jsou vystavena podobnym rizikum a zalezi jak si pravni oddeleni sikovne napsalo smlouvy. Dle majitele se aktulane pracuje na zmene https://twitter.com/brian_armstrong/sta ... 0040710144 a nejspis jen zkouseli jak dlouho jim to bude prochazet. Docela bych si divil, kdyby neco podobneho tolerovali jejich institucionalni zakaznici.xelnaga píše: ↑11 kvě 2022, 23:49Ahoj, měl bych 2 dotazy na zkušenější...![]()
1) Co si myslíte o současné situaci s Coinbase? Už jsem viděl několik článků, které se zabývaly možností bankrotu Coinbase a především faktem, že peníze zákazníků můžou být součástí vypořádání v případě bankrotu. Jeden z článků je zde: https://fortune.com/2022/05/11/coinbase ... ngs-stock/. Myslíte si, že je to reálné?
2) Pokud nic jiného, podobné články mě donutily k úvaze o umístění kryptoměn na směnárnách. V současné době mám věšinu právě na Coinbase a část na Crypto.com. Mohli byste mi prosím doporučit nějakou vhodnou peněženku? Nechci hardware, ideálně něco do mobilu, co půjde zálohovat do cloudu.
Předem moc díky za názory a doporučení![]()
Pokud uz tohle nedonuti lidi k self custody tak uz fakt nevim. Na nejake cloudy radeji hnedka zapomen, uz kvuli tomu zabavili a ukradli tolik BTC, ze by to uz mel kazdy vedet a povazovat to za obrovske riziko. Pokud chces mit neco po ruce, porid si nejakou mobilni penezenku i s LN (na netu je spousta recenzi) a to co chces dlouhodobe drzet, tak posilej zasadne do cold wallet (Trezor one je zcela dostacujici).
Ty duvody pro manipulaci a vyprodeje se jeste nejakou dobu najdou, je to male a mlade aktivum, kde je velka cast lidi jen kvuli tradingu a ne ze by si do toho chteli sporit na duchod. Chapu ze tyhle poklesy nemusi byt prijemne, ale ja k tomu ihned zacal pristupovat tak, ze o tom potrebuji dohledat co nejvic informaci, abych to bez patricnich vedomosti nezacal v panice vyprodavat. Kazdym rokem te pak tyhle pohyby ovlivuji mene a treba je pak budes jeste vitat, protoze budouci zisky se delaji pri nakupech a cim lepe nakoupis, tim mene pak budes litovat, ze uz je to "moc" drahe a ze si to nestihl vcas naakumulovat.Gixian píše: ↑12 kvě 2022, 16:01Jo, musim rict ze pro me, jako nekoho, kdo je v kryptu pomerne novy (zacal jsem prelom 2019/2020), to bylo vcera narocne. Docela to nahlodalo me krypto-investicni odhodlani, videt jak nesmyslnej pseudo-stable coin dokaze strhnout sentiment celeho trhu. (Sentiment, kterej uz predtim stal za houby kvuli otravne korelaci krypta s tech stocks, ktere se krypto ocividne odmita vubec nekdy zbavit.)
Jako pozvolna dokupuju, ale uz ted citim, ze ma trpelivost lit penize do bezedne diry, bude omezena.
Velmi pak muze take pomoci, kdyz pri urcitem zhodnoceni vyberes cast vlozenych prostredku, za me to alespon funguje a muzu uprimne rict, ze pad ze 70k na 30k mi dela mnohem mensi potize nez z 20k na 10k.