dostanu k tomuhle závěru?
Díky moc.

dostanu k tomuhle závěru?
Díky moc.
Nevím jestli nejsem mimo (snad ne), ale při 104% nominálu a 8pa kuponu (předpokládejme 1 rok do splatnosti) jsou to 4% a ne 12%Sweetek píše: ↑12 kvě 2023, 12:10Já si myslím že ohledně dluhopisů se trochu vynechává to že se nemusí držet do splatnosti.
Vezměte za příklad třeba monetu => 8% p.a. ale obchoduje se tuším 104% nominálu. Takže momentálně nese "12%". A o tom jsou přeci všechny myšlenky Bond vs. akcie nastávají momenty(v rámci cyklů) kdy bondy nesou víc. Nekonečně long bond samozřejmně vždy prohraje výnosem/nižší likviditou a vyhraje nižším rizikem.
Dle mne je na bondy dobrý čas. Ale pokud bych měl reagovat na počátek diskuze tak budu souhlasit s většinou dluhopisy (mimo státních) prostě člověku co se nepovažuje za investora(případně začínající investor) nepatří vždy jsou pro tyhle skupiny mnohem vhodnější finanční instrumenty.
Včera se o nich bavíme a dnes mě nahání telefonicky s nabídkou super duper dluhopisů. No mrknu ze slušnosti a třeba něco překvapí. Co jsem u nich kdy vybral, tak dopadlo dobře, splaceno. Je potřeba hodně přísně vybírat.dalšíbejbynetinvest píše: ↑11 kvě 2023, 14:11Dost individuální a zavádějící. Já mám zase zkušenost se 4 dluhopisy z dluhopisy.cz ... 3 z toho skončily likvidací a tu čtvrtou firmu to zřejmě za pár let čeká taky.
Souhlas s Kingswoodem a Namorem.. všem osobně doporučuju od všech dluhopisů na dluhopisy.cz i obecně od všech českých firemních dluhopisů rychle utéct pryč. Tady se s větším výběrem o žádnou diverzifikaci rizika nejedná, tohle je jen přešlapávání na kopě h**en a úspěchem je když skončíte alespoň s jednou podrážkou čistou.
Zajímavé a myslím, že bude slušná poptávka. Nákupní podmínky u primáru moc pro retail nejsou, přestože je nominál na zajímavých 10T CZK.FraK píše: ↑05 čer 2023, 17:43Syndikát bank J&T BANKA, a.s., Česká spořitelna, a.s., Komerční banka, a.s., a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., ve spolupráci s CZECHOSLOVAK GROUP a.s. nabízí v ČR pětileté dluhopisy CSG 8,00/2028.
Základní parametry emise:
Název: CSG 8,00/2028
Emitent: CZECHOSLOVAK GROUP a.s.
ISIN: CZ0003550808
Úroková sazba: 8,00 % p. a.
Výplata kupónu: pololetně 4.1. a 4.7.
Nominální hodnota 1 dluhopisu: 10 000 CZK
Celkový plánovaný objem emise: 3 mld. CZK s možností navýšení až do výše 5 mld. CZK
Datum emise: 4. 7. 2023
Splatnost dluhopisu: 4. 7. 2028
Předčasné splacení dluhopisů ze strany Emitenta není možné.
Zajištění: seniorní, nezajištěný
Účel emise: strategické vedení, upevňování postavení a rozvíjení vnitřního potenciálu skupiny
Lze koupit přes J&T - Náklady spojené s investováním: 0,15 % z objemu obchodu, nejméně však 2 000 Kč
Budete někdo kupovat? Já bych možná něco málo na sekundáru vzal. Na primáru asi nic. 2 000 Kč min. poplatek je pro mě moc. Zvažuji nákup tak do 100 000 Kč.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů