Portu
-
- Bronze pen
- Reputace: 22
- Kontaktovat uživatele:
Re: Portu
Nedělal bych z toho vědu, ta diskuse na FB je docela přitažená za vlasy. Lidi evidentně nerozumí principům zajištění, když jde trh proti zajištění, tak brečí, v době, kdy koruna posilovala se ale nikdo neradoval, že je zajištěný. Navíc ten úrokový diferenciál dělá teď fakt pěkné dodatečné výnosy. Samozřejmě s rizikem toho, že koruna půjde do háje, pak mi měnově zajištěná akciová investice do CZK moc nepomůže...
-
- Bronze pen
- Reputace: 56
- Kontaktovat uživatele:
asi jsem neco zaspal ... ale narazil jsem na web pripravovaneho Protu Crypto ( https://www.portu.cz/crypto ), tak sem hazim odkaz, kdyby mel nekdo zajem se na to podivatKarlosV píše: ↑26 bře 2022, 20:21Na Portu budou dva obchodni dny v týdnu - úterý a ctvrtek. Spusteni v prvni polovině dubna.
Chystaji se crypto "ETF" - cca v polovině roku.
https://youtu.be/Gc-XlF_1quQ
Sent from my SM-A516B using Tapatalk

-
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Po dlouhé době jsem se odhodal k investovaní. Asi jako mnoho dalších mně k tomu částečne dotlačila současná situace. Nikdy jsem se o finance nějak nezajímal a tomu odpovída i má gramotnost v tomto ohledu. Což je něco, co se snažím posledních několik měsíců napravit. Na základě doporučení v mém okolí a jednoduchosti/přehlednosti stránek jsem zvolil Portu a jejich přednastavené strategie. Konkrétně Investiční rezerva, S&P 500, Technologický pokrok a Inovací k udržitelnosti.
Momentálně jsou včechny čtyři kategorie v červených číslech, ty akciové mají pokles o více jak 10 %, dokonce i Investiční rezerva je v drobně v mínusu, což mě celkem překvapilo.
Chápu, že tento typ investice je dlouhodobý a není nutné panikařit a vše prodat. Můj dotaz tedy zní, zdali je vhodné této situace využít a investovat více? Děkuji
Momentálně jsou včechny čtyři kategorie v červených číslech, ty akciové mají pokles o více jak 10 %, dokonce i Investiční rezerva je v drobně v mínusu, což mě celkem překvapilo.
Chápu, že tento typ investice je dlouhodobý a není nutné panikařit a vše prodat. Můj dotaz tedy zní, zdali je vhodné této situace využít a investovat více? Děkuji
- Carhir
- Gold pen
- Reputace: 643
- Kontaktovat uživatele:
Vítej na fóru. Pokud investuješ na dlouho a nehrozí že prostředky budeš vybírat předčasně tak současná doba je ideální pro nákupy. Rozumnější je ale nakupovat po částech, nikde není napsáno že to nepůjde ještě níže...