Upvest - zkušenosti investorů
-
- Bronze pen
- Reputace: 103
- Kontaktovat uživatele:
Re: Upvest - zkušenosti investorů
Pres 40M zainvestovano behem par hodin s urokem 4,4 %, se priznam, ze jsem teda necekal.
- FraK
- Gold pen
- Reputace: 1289
- Kontaktovat uživatele:
Oni uz to ca 14 dni nabizeli vybranym klientum. Takze to zas taky rychle nebylo, ale zdani velkeho zajmu se jim tim vyvolat podarilo. To zase jo a o to myslim hodne slo.
Zkušenosti:
P2P (P2B): Mintos, Zonky, Ronda, Bondster, Investown, Upvest, FinGOOD, Roger, Nafirmy, Robocash, PeerBerry, Lendermarket, Afranga, Esketit, LendSecured, EstateGuru
Broker: FIO, Interactive, LYNX, eToro, Degiro, Revolut
P2P (P2B): Mintos, Zonky, Ronda, Bondster, Investown, Upvest, FinGOOD, Roger, Nafirmy, Robocash, PeerBerry, Lendermarket, Afranga, Esketit, LendSecured, EstateGuru
- Brumla1241
- Bronze pen
- Reputace: 75
- Kontaktovat uživatele:
Má tu někdo investovano 100 tis plus (investiční klub) , by mě zajímalo o kolik je větší výnos, nebo to je jen reklama. 
- zbynhu
- Administrátor
-
Gold pen
- Reputace: 2086
- Kontaktovat uživatele:
Toto je první případ o kterém vím, že členové investičního klubu nemají žádné % zvýhodnění...Brumla1241 píše: ↑13 říj 2021, 20:54Má tu někdo investovano 100 tis plus (investiční klub) , by mě zajímalo o kolik je větší výnos, nebo to je jen reklama.![]()
Doposud to bývalo většinou +0,25% až +0,4%.
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.
-
- Bronze pen
- Reputace: 103
- Kontaktovat uživatele:
- Jackob.Fish
- Silver pen
- Reputace: 104
- Kontaktovat uživatele:
Jsem člen investičního klubu a žádné zvýhodnění ani notifikace předem. (hodně přes 100k)
Pojal jsem podezření že KB nakoupila část, ale nikde jsem to nenašel.
- FraK
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Jsem taky clenem investicniho klubu a taky mi to neposlali, ale nekolika mym znamym a kamaradum ano. Nevim, podle jakeho klice je vybirali. Pro me to ale beztak nebylo zajimave.Jackob.Fish píše: ↑13 říj 2021, 22:51Jsem člen investičního klubu a žádné zvýhodnění ani notifikace předem. (hodně přes 100k)
Zkušenosti:
- petrvolny
- ownerP2P
-
Bronze pen
- Reputace: 64
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den všem,
za Upvest bych rád objasnil pár diskutovaných věcí ohledně fundraisingu Kaskády Barrandov.
Není to tedy tak, že by do tohoto fundraisingu nějak investovala sama KB. Jsou to její klienti. V době včerejšího úplného veřejného spuštění bylo myslím upsáno cca 35 mil. Kč.
Oba dva výše popsané kroky byly opravdu výjimečné a v budoucnu už se podobné nastavení nebude opakovat.
Za Upvest,
Petr Volný.
za Upvest bych rád objasnil pár diskutovaných věcí ohledně fundraisingu Kaskády Barrandov.
Fundraising Kaskády Barrandov byl rámci pilotní spolupráce s Komerční bankou v prvních dnech (od 1.10.) zveřejněn pouze pro vybrané klienty KB. Bylo to poprvé, kdy byl Upvest nabízen přímo bankovními poradci KB vybraným klientům KB. Pro Upvest je to velmi důležitý krok a celkem dlouho jsme ho společně s KB připravovali (právně, technologicky, obchodně) a spoustu věcí bylo třeba po spuštění odladit, takže proto byl start pro ostatní klienty pozdržen. Bylo např. potřeba proškolit bankovní poradce KB ohledně našeho produktu, odladit speciální technologické řešení, které usnadňovalo klientům KB onboarding do Upvestu a v prvních dnech odpovídat na spoustu dotazů, vysvětlit nejasnosti a celý tento proces odladit.
Není to tedy tak, že by do tohoto fundraisingu nějak investovala sama KB. Jsou to její klienti. V době včerejšího úplného veřejného spuštění bylo myslím upsáno cca 35 mil. Kč.
Mrzí nás, že nás z této praktiky podezíráte, ale umělé vyvolani zdáni rychlého fundraisingu určitě nebylo naším zájmem. Snad pomůže i moje vysvětlení výše.
Z důvodu této pilotní spolupráce jsme na projektu výjimečně nenastavovali zvýhodnění pro investiční klub, abychom komunikaci celého projektu pro nové klienty co nejvíc zjednodušili.zbynhu píše: ↑13 říj 2021, 21:03Toto je první případ o kterém vím, že členové investičního klubu nemají žádné % zvýhodnění...Brumla1241 píše: ↑13 říj 2021, 20:54Má tu někdo investovano 100 tis plus (investiční klub) , by mě zajímalo o kolik je větší výnos, nebo to je jen reklama.![]()
Doposud to bývalo většinou +0,25% až +0,4%.
Oba dva výše popsané kroky byly opravdu výjimečné a v budoucnu už se podobné nastavení nebude opakovat.
Za Upvest,
Petr Volný.
Zástupce platformy Upvest
- Brumla1241
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
Se to docela rozjíždí ve velkém, samé velké projekty a a ted i velmi pěkný výnos:
Hagibor - Budova Gamma
https://app.upvest.cz/teaser/94
Hagibor - Budova Gamma
https://app.upvest.cz/teaser/94
- FraK
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za vysvětlení. Takto má vypadat komunikace s klienty na sociálních sítích. Upvest jsem považoval za velmi solidní platformu a o to více mě zarazilo to, co se odehrálo kolem Kaskád Barrandov. Vaše vysvětlení je však pro mě dostačující a situaci chápu. Jen ty úroky pod úrovní inflace..., ale taky to chápu. Pokud investici prodáte i za tuto cenu, tak proč byste nabízeli více...petrvolny píše: ↑14 říj 2021, 07:22Dobrý den všem,
Fundraising Kaskády Barrandov byl rámci pilotní spolupráce s Komerční bankou v prvních dnech (od 1.10.) zveřejněn pouze pro vybrané klienty KB. Bylo to poprvé, kdy byl Upvest nabízen přímo bankovními poradci KB vybraným klientům KB. Pro Upvest je to velmi důležitý krok a celkem dlouho jsme ho společně s KB připravovali (právně, technologicky, obchodně) a spoustu věcí bylo třeba po spuštění odladit, takže proto byl start pro ostatní klienty pozdržen. Bylo např. potřeba proškolit bankovní poradce KB ohledně našeho produktu, odladit speciální technologické řešení, které usnadňovalo klientům KB onboarding do Upvestu a v prvních dnech odpovídat na spoustu dotazů, vysvětlit nejasnosti a celý tento proces odladit.
Zkušenosti:
-
- Gold pen
- Reputace: 423
- Kontaktovat uživatele:
Po hodně dlouhé době asi zase budu investovat. Sice se mi vůbec nelíbí mezaninové úvěry, ale Upvest to má jinak dobře zmáknuté, projekt se mi taky zamlouvá, výnos jakž takž, tak přivřu oči. Ono seniorní úvěry už evidentně odvál čas.
- Carhir
- Gold pen
- Reputace: 1106
- Kontaktovat uživatele:
první den, zainvestováno 21mio a částka stále stoupá. Klobouk dolů, upvest už má hodně silnou investorskou základnu a nebude mu dělat problém zainvestovat velké projekty....
- FraK
- Gold pen
- Kontaktovat uživatele:
Včera 14.10.21 jsem se zúčastnil prezentace Upvest.
Akce probíhala v reprezentativních prostorách kancelářského komplexu Churchill na Žižkově, ve velmi přátelské atmosféře a byla doprovázena malým routem.
V úvodu vystoupili i zde přispívající Petr Volný, který hovořil o intenzivnější spolupráci s Komerční bankou. V Komerční bance získá Upvest efektivní distribuční kanál, díky kterému může dynamicky růst. Distribuci skrze KB ověřovali u zde nedávno kritizovaného projektu Kaskády Barrandov. Svojí budoucí úlohu vidí Upvest zejména v poskytování mezaninových úvěrů k seniorním úvěrům poskytovaných KB. Následně vystoupil zástupce KB, který hovořil o tom, že developeři usilují o co největší finanční páku, kterou ale KB nemůže s ohledem na své standardy řízení rizik nabídnout a proto přivítala možnost spolupráce s Upvest, který developerům skrze mezanin umožní zvýšit finanční páku. Upvestu by pak podstupované vyšší riziko mělo přinášet vyšší úrokovou prémii.
Při prezentaci pak zmínili projekty z poslední doby - Šumavská Tower, OC Kavkaz, OC Kukleny a Kaskády Barrandov. U Kaskád Barrandov uvedli, že se připravuje dlouhodobá spolupráce s developerem Finep. Prezentovali i aktuální projekt Crestylu Hagibor. Zmínili, že nyní má Crestyl předprodáno 26% bytů, je vydáno územní rozhodnuti, ale není vydáno stavební povoleni. Do vydání stavebního povolení je ale úvěr zajištěn pozemkem. Více podrobností k projektu ja ale na stránkách Upvet.
Akce probíhala v reprezentativních prostorách kancelářského komplexu Churchill na Žižkově, ve velmi přátelské atmosféře a byla doprovázena malým routem.
V úvodu vystoupili i zde přispívající Petr Volný, který hovořil o intenzivnější spolupráci s Komerční bankou. V Komerční bance získá Upvest efektivní distribuční kanál, díky kterému může dynamicky růst. Distribuci skrze KB ověřovali u zde nedávno kritizovaného projektu Kaskády Barrandov. Svojí budoucí úlohu vidí Upvest zejména v poskytování mezaninových úvěrů k seniorním úvěrům poskytovaných KB. Následně vystoupil zástupce KB, který hovořil o tom, že developeři usilují o co největší finanční páku, kterou ale KB nemůže s ohledem na své standardy řízení rizik nabídnout a proto přivítala možnost spolupráce s Upvest, který developerům skrze mezanin umožní zvýšit finanční páku. Upvestu by pak podstupované vyšší riziko mělo přinášet vyšší úrokovou prémii.
Při prezentaci pak zmínili projekty z poslední doby - Šumavská Tower, OC Kavkaz, OC Kukleny a Kaskády Barrandov. U Kaskád Barrandov uvedli, že se připravuje dlouhodobá spolupráce s developerem Finep. Prezentovali i aktuální projekt Crestylu Hagibor. Zmínili, že nyní má Crestyl předprodáno 26% bytů, je vydáno územní rozhodnuti, ale není vydáno stavební povoleni. Do vydání stavebního povolení je ale úvěr zajištěn pozemkem. Více podrobností k projektu ja ale na stránkách Upvet.
Zkušenosti:
- Jackob.Fish
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Takže Finep přepákovaných český Evergrande?FraK píše: ↑15 říj 2021, 06:47Včera 14.10.21 jsem se zúčastnil prezentace Upvest.

Noted...
-
- Gold pen
- Reputace: 423
- Kontaktovat uživatele:
Taky na takovém výstupu nevidím pranic pozitivního. Asi jsem divnej 

- Brumla1241
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
Se koukám na tu detailní finanční analýzu projektu Hagibor. Je zajímavé, že developerovi stačí 27 milionů z celkové cca 1 milardy a stejně i tak pravděpodobně vydělá 200 milionů. Aktuálně se koukám ještě není prodano pouze 13 bytů, tak již teď to má developer vše splaceno (dle analýzy mu stačí prodat 80%). Jenom tak dle mě zajímavé info pro aktuální situací developerů a jejich zisky, i když defacto celou částku berou na úvěr. U například Central Groupu ta výnosnost musí být ještě někde jinde, kdy dle nich to snad vše financují z vlastní kapsy.
- Jackob.Fish
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, ale nesmí se nic pos...Brumla1241 píše: ↑19 říj 2021, 16:20Se koukám na tu detailní finanční analýzu projektu Hagibor. Je zajímavé, že developerovi stačí 27 milionů z celkové cca 1 milardy a stejně i tak pravděpodobně vydělá 200 milionů. Aktuálně se koukám ještě není prodano pouze 13 bytů, tak již teď to má developer vše splaceno (dle analýzy mu stačí prodat 80%). Jenom tak dle mě zajímavé info pro aktuální situací developerů a jejich zisky, i když defacto celou částku berou na úvěr. U například Central Groupu ta výnosnost musí být ještě někde jinde, kdy dle nich to snad vše financují z vlastní kapsy.
Třeba ceny materiálu nebo práce (tam nevím jestli mají nasmluvněno dopředu, ale když jim padne dodavatel tak to taky nic neřeší)
- Brumla1241
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
"Investoři se v crowdfundingu skládají na pozemky pod novým Hagiborem | E15.cz" https://www.e15.cz/investice/investori- ... ou-1384518
- Carhir
- Gold pen
- Reputace: 1106
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluji upvestu! Vybrat 109 mio za 12 dní, tomu říkám rychlost!
- Brumla1241
- Bronze pen
- Kontaktovat uživatele:
To jo celkem 163 Mil během 14 dní, když připočtu Kaskády. Až bude nějaký další menší projekt, tak bude vůbec boj něco ukousnout:)