Upvest - zkušenosti investorů

web: www.upvest.cz
Odpovědět
Storepa
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 103
Kontaktovat uživatele:

Re: Upvest - zkušenosti investorů

Příspěvek od Storepa » 13 říj 2021, 17:57

Pres 40M zainvestovano behem par hodin s urokem 4,4 %, se priznam, ze jsem teda necekal.

FraK
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1289
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FraK » 13 říj 2021, 20:19

Oni uz to ca 14 dni nabizeli vybranym klientum. Takze to zas taky rychle nebylo, ale zdani velkeho zajmu se jim tim vyvolat podarilo. To zase jo a o to myslim hodne slo.
Zkušenosti:
P2P (P2B): Mintos, Zonky, Ronda, Bondster, Investown, Upvest, FinGOOD, Roger, Nafirmy, Robocash, PeerBerry, Lendermarket, Afranga, Esketit, LendSecured, EstateGuru
Broker: FIO, Interactive, LYNX, eToro, Degiro, Revolut

Brumla1241
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brumla1241 » 13 říj 2021, 20:54

Má tu někdo investovano 100 tis plus (investiční klub) , by mě zajímalo o kolik je větší výnos, nebo to je jen reklama. 🤔

zbynhu
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 2086
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zbynhu » 13 říj 2021, 21:03

Brumla1241 píše:
13 říj 2021, 20:54
Má tu někdo investovano 100 tis plus (investiční klub) , by mě zajímalo o kolik je větší výnos, nebo to je jen reklama. 🤔
Toto je první případ o kterém vím, že členové investičního klubu nemají žádné % zvýhodnění...
Doposud to bývalo většinou +0,25% až +0,4%.
Pravidelné detailní rozbory mého P2P portfolia (Mintos, Lendermarket, Peerberry, Robo.cash, Bondster, Afranga, Upvest, Esketit) za uplynulé čtvrtletí vždy na P2Ptrhu začátkem každého kvartálu.

Storepa
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 103
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Storepa » 13 říj 2021, 21:19

FraK píše:
13 říj 2021, 20:19
Oni uz to ca 14 dni nabizeli vybranym klientum. Takze to zas taky rychle nebylo, ale zdani velkeho zajmu se jim tim vyvolat podarilo. To zase jo a o to myslim hodne slo.
Pravda, uplne jsem zapomel na investicni klub. Nejsem clenem, tak to slo mimo.

Jackob.Fish
Silver pen
Silver pen
Reputace: 104
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackob.Fish » 13 říj 2021, 22:51

Jsem člen investičního klubu a žádné zvýhodnění ani notifikace předem. (hodně přes 100k)

Pojal jsem podezření že KB nakoupila část, ale nikde jsem to nenašel.

FraK
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FraK » 14 říj 2021, 07:14

Jackob.Fish píše:
13 říj 2021, 22:51
Jsem člen investičního klubu a žádné zvýhodnění ani notifikace předem. (hodně přes 100k)

Pojal jsem podezření že KB nakoupila část, ale nikde jsem to nenašel.
Jsem taky clenem investicniho klubu a taky mi to neposlali, ale nekolika mym znamym a kamaradum ano. Nevim, podle jakeho klice je vybirali. Pro me to ale beztak nebylo zajimave.
Zkušenosti:
P2P (P2B): Mintos, Zonky, Ronda, Bondster, Investown, Upvest, FinGOOD, Roger, Nafirmy, Robocash, PeerBerry, Lendermarket, Afranga, Esketit, LendSecured, EstateGuru

petrvolny
ownerP2P
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrvolny » 14 říj 2021, 07:22

Dobrý den všem,

za Upvest bych rád objasnil pár diskutovaných věcí ohledně fundraisingu Kaskády Barrandov.
Joshua píše:
13 říj 2021, 15:04
To skoro vypadá na nějaké větší počáteční investory. Ten průběh je velmi rychlý.
Fundraising Kaskády Barrandov byl rámci pilotní spolupráce s Komerční bankou v prvních dnech (od 1.10.) zveřejněn pouze pro vybrané klienty KB. Bylo to poprvé, kdy byl Upvest nabízen přímo bankovními poradci KB vybraným klientům KB. Pro Upvest je to velmi důležitý krok a celkem dlouho jsme ho společně s KB připravovali (právně, technologicky, obchodně) a spoustu věcí bylo třeba po spuštění odladit, takže proto byl start pro ostatní klienty pozdržen. Bylo např. potřeba proškolit bankovní poradce KB ohledně našeho produktu, odladit speciální technologické řešení, které usnadňovalo klientům KB onboarding do Upvestu a v prvních dnech odpovídat na spoustu dotazů, vysvětlit nejasnosti a celý tento proces odladit.
Není to tedy tak, že by do tohoto fundraisingu nějak investovala sama KB. Jsou to její klienti. V době včerejšího úplného veřejného spuštění bylo myslím upsáno cca 35 mil. Kč.
FraK píše:
13 říj 2021, 20:19
Takze to zas taky rychle nebylo, ale zdani velkeho zajmu se jim tim vyvolat podarilo. To zase jo a o to myslim hodne slo.
Mrzí nás, že nás z této praktiky podezíráte, ale umělé vyvolani zdáni rychlého fundraisingu určitě nebylo naším zájmem. Snad pomůže i moje vysvětlení výše.
zbynhu píše:
13 říj 2021, 21:03
Brumla1241 píše:
13 říj 2021, 20:54
Toto je první případ o kterém vím, že členové investičního klubu nemají žádné % zvýhodnění...
Doposud to bývalo většinou +0,25% až +0,4%.
Z důvodu této pilotní spolupráce jsme na projektu výjimečně nenastavovali zvýhodnění pro investiční klub, abychom komunikaci celého projektu pro nové klienty co nejvíc zjednodušili.

Oba dva výše popsané kroky byly opravdu výjimečné a v budoucnu už se podobné nastavení nebude opakovat.

Za Upvest,
Petr Volný.
Zástupce platformy Upvest

Brumla1241
Bronze pen
Bronze pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brumla1241 » 14 říj 2021, 09:47

Se to docela rozjíždí ve velkém, samé velké projekty a a ted i velmi pěkný výnos:

Hagibor - Budova Gamma

https://app.upvest.cz/teaser/94

FraK
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FraK » 14 říj 2021, 09:51

petrvolny píše:
14 říj 2021, 07:22
Dobrý den všem,

za Upvest bych rád objasnil pár diskutovaných věcí ohledně fundraisingu Kaskády Barrandov.
Joshua píše:
13 říj 2021, 15:04
To skoro vypadá na nějaké větší počáteční investory. Ten průběh je velmi rychlý.
Fundraising Kaskády Barrandov byl rámci pilotní spolupráce s Komerční bankou v prvních dnech (od 1.10.) zveřejněn pouze pro vybrané klienty KB. Bylo to poprvé, kdy byl Upvest nabízen přímo bankovními poradci KB vybraným klientům KB. Pro Upvest je to velmi důležitý krok a celkem dlouho jsme ho společně s KB připravovali (právně, technologicky, obchodně) a spoustu věcí bylo třeba po spuštění odladit, takže proto byl start pro ostatní klienty pozdržen. Bylo např. potřeba proškolit bankovní poradce KB ohledně našeho produktu, odladit speciální technologické řešení, které usnadňovalo klientům KB onboarding do Upvestu a v prvních dnech odpovídat na spoustu dotazů, vysvětlit nejasnosti a celý tento proces odladit.
Není to tedy tak, že by do tohoto fundraisingu nějak investovala sama KB. Jsou to její klienti. V době včerejšího úplného veřejného spuštění bylo myslím upsáno cca 35 mil. Kč.
Děkuji za vysvětlení. Takto má vypadat komunikace s klienty na sociálních sítích. Upvest jsem považoval za velmi solidní platformu a o to více mě zarazilo to, co se odehrálo kolem Kaskád Barrandov. Vaše vysvětlení je však pro mě dostačující a situaci chápu. Jen ty úroky pod úrovní inflace..., ale taky to chápu. Pokud investici prodáte i za tuto cenu, tak proč byste nabízeli více...
Zkušenosti:

Drmla
Gold pen
Gold pen
Reputace: 423
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drmla » 14 říj 2021, 09:57

Po hodně dlouhé době asi zase budu investovat. Sice se mi vůbec nelíbí mezaninové úvěry, ale Upvest to má jinak dobře zmáknuté, projekt se mi taky zamlouvá, výnos jakž takž, tak přivřu oči. Ono seniorní úvěry už evidentně odvál čas.

Carhir
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1106
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carhir » 14 říj 2021, 14:58

první den, zainvestováno 21mio a částka stále stoupá. Klobouk dolů, upvest už má hodně silnou investorskou základnu a nebude mu dělat problém zainvestovat velké projekty....

FraK
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FraK » 15 říj 2021, 06:47

Včera 14.10.21 jsem se zúčastnil prezentace Upvest.
Akce probíhala v reprezentativních prostorách kancelářského komplexu Churchill na Žižkově, ve velmi přátelské atmosféře a byla doprovázena malým routem.
V úvodu vystoupili i zde přispívající Petr Volný, který hovořil o intenzivnější spolupráci s Komerční bankou. V Komerční bance získá Upvest efektivní distribuční kanál, díky kterému může dynamicky růst. Distribuci skrze KB ověřovali u zde nedávno kritizovaného projektu Kaskády Barrandov. Svojí budoucí úlohu vidí Upvest zejména v poskytování mezaninových úvěrů k seniorním úvěrům poskytovaných KB. Následně vystoupil zástupce KB, který hovořil o tom, že developeři usilují o co největší finanční páku, kterou ale KB nemůže s ohledem na své standardy řízení rizik nabídnout a proto přivítala možnost spolupráce s Upvest, který developerům skrze mezanin umožní zvýšit finanční páku. Upvestu by pak podstupované vyšší riziko mělo přinášet vyšší úrokovou prémii.
Při prezentaci pak zmínili projekty z poslední doby - Šumavská Tower, OC Kavkaz, OC Kukleny a Kaskády Barrandov. U Kaskád Barrandov uvedli, že se připravuje dlouhodobá spolupráce s developerem Finep. Prezentovali i aktuální projekt Crestylu Hagibor. Zmínili, že nyní má Crestyl předprodáno 26% bytů, je vydáno územní rozhodnuti, ale není vydáno stavební povoleni. Do vydání stavebního povolení je ale úvěr zajištěn pozemkem. Více podrobností k projektu ja ale na stránkách Upvet.
Zkušenosti:

Jackob.Fish
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackob.Fish » 15 říj 2021, 10:21

FraK píše:
15 říj 2021, 06:47
Včera 14.10.21 jsem se zúčastnil prezentace Upvest.
Akce probíhala v reprezentativních prostorách kancelářského komplexu Churchill na Žižkově, ve velmi přátelské atmosféře a byla doprovázena malým routem.
V úvodu vystoupili i zde přispívající Petr Volný, který hovořil o intenzivnější spolupráci s Komerční bankou. V Komerční bance získá Upvest efektivní distribuční kanál, díky kterému může dynamicky růst. Distribuci skrze KB ověřovali u zde nedávno kritizovaného projektu Kaskády Barrandov. Svojí budoucí úlohu vidí Upvest zejména v poskytování mezaninových úvěrů k seniorním úvěrům poskytovaných KB. Následně vystoupil zástupce KB, který hovořil o tom, že developeři usilují o co největší finanční páku, kterou ale KB nemůže s ohledem na své standardy řízení rizik nabídnout a proto přivítala možnost spolupráce s Upvest, který developerům skrze mezanin umožní zvýšit finanční páku. Upvestu by pak podstupované vyšší riziko mělo přinášet vyšší úrokovou prémii.
Při prezentaci pak zmínili projekty z poslední doby - Šumavská Tower, OC Kavkaz, OC Kukleny a Kaskády Barrandov. U Kaskád Barrandov uvedli, že se připravuje dlouhodobá spolupráce s developerem Finep. Prezentovali i aktuální projekt Crestylu Hagibor. Zmínili, že nyní má Crestyl předprodáno 26% bytů, je vydáno územní rozhodnuti, ale není vydáno stavební povoleni. Do vydání stavebního povolení je ale úvěr zajištěn pozemkem. Více podrobností k projektu ja ale na stránkách Upvet.
Takže Finep přepákovaných český Evergrande? :-)
Noted...

Drmla
Gold pen
Gold pen
Reputace: 423
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drmla » 15 říj 2021, 10:31

Taky na takovém výstupu nevidím pranic pozitivního. Asi jsem divnej :mrgreen:

Brumla1241
Bronze pen
Bronze pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brumla1241 » 19 říj 2021, 16:20

Se koukám na tu detailní finanční analýzu projektu Hagibor. Je zajímavé, že developerovi stačí 27 milionů z celkové cca 1 milardy a stejně i tak pravděpodobně vydělá 200 milionů. Aktuálně se koukám ještě není prodano pouze 13 bytů, tak již teď to má developer vše splaceno (dle analýzy mu stačí prodat 80%). Jenom tak dle mě zajímavé info pro aktuální situací developerů a jejich zisky, i když defacto celou částku berou na úvěr. U například Central Groupu ta výnosnost musí být ještě někde jinde, kdy dle nich to snad vše financují z vlastní kapsy.

Jackob.Fish
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackob.Fish » 19 říj 2021, 16:55

Brumla1241 píše:
19 říj 2021, 16:20
Se koukám na tu detailní finanční analýzu projektu Hagibor. Je zajímavé, že developerovi stačí 27 milionů z celkové cca 1 milardy a stejně i tak pravděpodobně vydělá 200 milionů. Aktuálně se koukám ještě není prodano pouze 13 bytů, tak již teď to má developer vše splaceno (dle analýzy mu stačí prodat 80%). Jenom tak dle mě zajímavé info pro aktuální situací developerů a jejich zisky, i když defacto celou částku berou na úvěr. U například Central Groupu ta výnosnost musí být ještě někde jinde, kdy dle nich to snad vše financují z vlastní kapsy.
Jasně, ale nesmí se nic pos...
Třeba ceny materiálu nebo práce (tam nevím jestli mají nasmluvněno dopředu, ale když jim padne dodavatel tak to taky nic neřeší)

Brumla1241
Bronze pen
Bronze pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brumla1241 » 23 říj 2021, 04:48

"Investoři se v crowdfundingu skládají na pozemky pod novým Hagiborem | E15.cz" https://www.e15.cz/investice/investori- ... ou-1384518

Carhir
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1106
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carhir » 26 říj 2021, 14:28

Gratuluji upvestu! Vybrat 109 mio za 12 dní, tomu říkám rychlost!

Brumla1241
Bronze pen
Bronze pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brumla1241 » 26 říj 2021, 14:52

To jo celkem 163 Mil během 14 dní, když připočtu Kaskády. Až bude nějaký další menší projekt, tak bude vůbec boj něco ukousnout:) :)

Odpovědět