Aplikace na dividendy

Informace o zahraničních akciích.
Odpovědět
LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Reputace: 1458
Kontaktovat uživatele:

Aplikace na dividendy

Příspěvek od LuckyLuke » 23 srp 2023, 20:37

Před 1 rokem jsem se zaregistroval na DividendMax - sleduji zde svoje dividendové tituly.
Je možno přidávat nové akcie a editovat množství držených akcií.
Ukazuje to příjem dividend v následujících měsících - datum, množství. Dokonce i v následujících dvou letech (2024, 2025).

Mám pouze free verzi. Máte někdo koupenou tu placenou verzi ?
DividendMax.jpg
DividendMax.jpg (123.81 KiB) Zobrazeno 1507 x
Děkuji za odpověď či zkušenosti.

Frankee85
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 22
Kontaktovat uživatele:

Re: Aplikace na dividendy

Příspěvek od Frankee85 » 24 srp 2023, 16:27

Ahoj. Tento nástroj používám už poměrně dlouho. Jsem také ve free režimu a placenou neplánuji. Jejich předpovědi mi připomínají spíše věštění z koule. Ptal jsem se kolegy, který si tu premium verzi pořídil. Na jeho titulech poměrně úspěchy, ale třeba na mých jsou absolutně mimo mísu. Takových nástrojů (a komplexnějších, byť dražších) najdeš spoustu. Já osobně uvažoval o Simply Wall Street. Obsáhnou více trhů, je tam poměrně detailní technická analýza, pěkně přehledné. Ale zase je to poměrně drahé. Podle mne je Dividendmax dobrý nástroj ne pro odhady, ale pro rychlé info o vyhlášené dividendě. Je to však jen můj subjektivní názor. Špatný není, využívám dlouhodobě, byť jen dílčím způsobem...

Seno
Silver pen
Silver pen
Reputace: 230
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seno » 24 srp 2023, 17:26

Frankee85 píše:
24 srp 2023, 16:27
Takových nástrojů (a komplexnějších, byť dražších) najdeš spoustu. Já osobně uvažoval o Simply Wall Street. Obsáhnou více trhů, je tam poměrně detailní technická analýza, pěkně přehledné. Ale zase je to poměrně drahé.
Na Simply Wall Street odkazoval v jednom příspěvku @FraK. Na akci lze vzít poměrně za slušnou cenu :)

Viz zde:
viewtopic.php?f=55&t=123&p=65868#p65868
Akcie: ČEZ | Moneta | ABBV | BABA | BX | FL | INTC | MMM | MO | NYMT | RIO | SLG | T | TEF | XOM | ZIM

ETF: IWDA | VWCE | WVAL

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 24 srp 2023, 18:31

Frankee85 píše:
24 srp 2023, 16:27
Ahoj. Tento nástroj používám už poměrně dlouho. Jsem také ve free režimu a placenou neplánuji. Jejich předpovědi mi připomínají spíše věštění z koule. Ptal jsem se kolegy, který si tu premium verzi pořídil. Na jeho titulech poměrně úspěchy, ale třeba na mých jsou absolutně mimo mísu. Takových nástrojů (a komplexnějších, byť dražších) najdeš spoustu. Já osobně uvažoval o Simply Wall Street. Obsáhnou více trhů, je tam poměrně detailní technická analýza, pěkně přehledné. Ale zase je to poměrně drahé. Podle mne je Dividendmax dobrý nástroj ne pro odhady, ale pro rychlé info o vyhlášené dividendě. Je to však jen můj subjektivní názor. Špatný není, využívám dlouhodobě, byť jen dílčím způsobem...
- díky za komentáře
- poslední 2 roky investuji více do dividendových titulů
- mám už 4 brokery a když jsem se zajímal o celkový dividendový výnos, nikde se to neukazuje ideálně
- stačí mi ten přehled, jak budou chodit dividendy (free verze tedy stačí) - TO JE SUPER !!!
- sleduji si to ještě v excelu ale jen u IBKR, tam to jde snadno
- včera mi přišla dividenda BTI, v tom dividendmax se nezobrazila, ale je to tím, že jsem tam tuto akcii zadával asi před 1 týdnem
- další dividenda BTI se zobrazuje OK, dividendy budu reinvestovat, plánuji tedy používat tuto aplikaci dlouhodobě

Joshua
Administrátor
Gold pen
Gold pen
Reputace: 942
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshua » 25 srp 2023, 08:14

Teoreticky můžeš zkusit ještě Digrin.com ve free verzi. Máš tam přesně to co chceš - jak chodí dividendy, jak se průběžně mění jejich výše, o kolik překonáváš trh, nějaké grafy diverzifikace apod. Dá se tam hodit i přímo import třeba z Degiro s nákupy a prodeji v čase.

Sežeru tě!
Reputace: 13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sežeru tě! » 13 zář 2023, 12:57

Ja bych tu rad zpropagoval (dle meho skromneho nazoru) nejlepsi aplikaci/web pro dividendove investory. Je to https://www.stockdiv.com/

Mozna to neni vizualne zadnej orgac, web vytvari pouze jediny clovek,je s nim skvela komunikace (neco mi chybi, nefunguje atd. napisu mu - okamzita reakce, naprava, lze s nim fajn diskutovat atd.). Bohuzel se asi pomalu chysta "projekt" zrusit, protoze uz nema na provoz, ktery je pouze ve forme Donate - pravidelne rocne posilam. Nema propagaci a moc lidi o nem nevi, ale doporucuju se zaregistrovat, hodit si tam par titulu a budete mrkat, co na platforme vytvorene jednim clovekem najdete za paradni informace. Projel jsem desitky ruznych webu/aplikaci (ktere jsou free, platit 200+ mesicne se mi fakt nechce) a proste tahle je opravdu jedina, ktera mi dava smysl. Bylo by fajn ji trochu vic dostat do povedomi, kdyz budete spokojeni, poslat nejakej donate...

Protoze jestli to nezkusite... tak vite co... :twisted:

Sežeru tě!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sežeru tě! » 13 zář 2023, 13:30

A protoze jsme kuze liny a casto se nam nechce nic novyho zkouset a nekde se zase registrovat, tak tady par veci vypisu (hlavne ktere jsou pro me dulezite a vyuzivam je):

- neomezene portfolii (osobne mam rustove a dividendove oddelene, pripadne treba dle brokeru, meze se nekladou)
- pohled na stranku s mesicnim prehledem vsech titulu, vc. souctu (mesicni a rocni)
Obrázek

- hlavni pohled, kde se daji sloupce upravovat (skryt ty, ktere nepotrebujete), ja sleduju napr. nakupni prumer, aktualni cenu, nakupni cenu celkovou, aktualni cenu, nasledne tedy zisk/ztratu - v usd a v %, soucet jiz vyplacenych dividend, aktualni dividend yield, aktualni dividendu, pocet akcii, procentualni alokaci, frekvenci vyplaceni. Vypada to nejak takto:
Obrázek

- dalsi skvela vec je kalendar s vyplatnim dnem a s ex dividend day, nekdy se sakra hodi :)
Obrázek

- posledni uzitecny pohled jsou zmeny (navyseni ci snizeni dividendy), pekne pohromade ke vsem mym titulum, nemusim nikde nic hledat
Obrázek

Z nekolikaletyho uzivani muzu potvrdit, ze vyplaty dividend opravdu sedi (lze nastavit i 15% dan atp. - lze nastavit k jednotlivym titulum, takze klidne 0% k tem, co chodi nezdanene apod.) :)

Kazdy titul ma pak v detailu videt vasi hodnotu investice, zisk/ztratu, ROI - teoreticky odhad, kdy se vam investice zaplati, 5 letou projekci dividend, graf za poslednich max 10 let, kde je videt cena akcie a vyse vyplacenych dividend, prehledna tabulka vyplat a jejich navysovani a nejake dalsi drobnosti.

Na uvodni strance je pak videt jake dividendy vam prijdou dnes, za cely tyden, mesic a rok. 12 mesicni predpoved (zkracena verze tabulky vyse), nejlepsi tituly, 10 leta projekce bez a pri reinvestici dividend (tohle uplne nesedi, nevim jaky pouziva vzore, ale lze s nim taktez probrat). ROI celkoveho portfolia, diverzifikace dle sektoru, benchmark vuci SP500 a jeste nejake drobnosti.

Opravdu web nema chybu a byla by skoda kdyby skoncil, protoze se nenajde dostatek lidi na zaplaceni hostingu a sosani cenovych dat.

Jo a z propagace nic nemam, jen je mi lito, kdyby dlouholeta a skvela prace jednoho cloveka prisla vnivec. :)

Koutera
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koutera » 14 zář 2023, 16:08

Mám sice jen pár pozic na PSE, ale i tak zkouším pár z doporučených webů. Docela se mně líbí Digrin, ale nějak nerozumím výpočtu/zadání dividend. Např mám Kofolu, kterou jsem nakoupil nedávno a žádnou dividendu neobdržel. Na Digrinu ale bohužel je dividenda uvedena za 2022. Nějak se mně nedaří najít možnost toto manuálně upravit.

LuckyLuke
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyLuke » 17 zář 2023, 18:11

Joshua píše:
25 srp 2023, 08:14
Teoreticky můžeš zkusit ještě Digrin.com ve free verzi. Máš tam přesně to co chceš - jak chodí dividendy, jak se průběžně mění jejich výše, o kolik překonáváš trh, nějaké grafy diverzifikace apod. Dá se tam hodit i přímo import třeba z Degiro s nákupy a prodeji v čase.
Díky všem za tipy !

Vyzkoušel jsem všechny tři.

1. DividendMax - free verze je jen na 1M, pak to nešlo, smazal jsem účet a založil ho pod jiným emailem, zadal jsem všechny dividendové tituly ručně (od LynxBroker, Degiro, XTB, IBKR) - ale dělal to každý měsíc se mi nechce

- přehledy jsou pěkné - po měsících (tento rok a příští rok)

2. Digrin

- načtení transakcí z Degiro šlo snadno, z IBKR mi to nešlo, zadal jsem nějaké tituly ručně, ale když jsem dělal např. 15 nákupů 1 titulu - jde to pomalu
- příchozí dividendy (dle Digrinu) se lehce liší +/- 100 USD / 1 titul
- přehledy celkové, u jednotlivých titulů jsou pěkné : např. BTI
Digrin_BTI.jpg
Digrin_BTI.jpg (264.18 KiB) Zobrazeno 682 x
- dále to ukazuje dividendy : Dividend Calendar / Dividend ... také super

-- příchozí dividendy v kalendáři
-- Ex-dividend date, Amount
Digrin_Dividend Calendar.jpg
Digrin_Dividend Calendar.jpg (470.01 KiB) Zobrazeno 682 x
- jde tam nastavit i 1 x denně automatická synchronizace s IBKR - ale to se mi zatím nepovedlo nastavit (dost složité)

3. StockDiv

- zatím jsem tam zadal jen ručně 4 ETF u Degiro a 1 akcii u Degiro
- vypadá to také pěkně
- zatím to testuji

4. ruční výpočet

- dělám každý měsíc z Reportu IBKR v Excelu
- přidám tam jen nově přišlé dividendy

kubas
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas » 18 zář 2023, 21:06

Dobrá je aplikace Stock Events www.stockevents.app/en

Pro sledování celého portfolia používám www.getquin.com dle mého to nej, co jsem zatím našel.

Sežeru tě!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sežeru tě! » 19 zář 2023, 12:15

kubas píše:
18 zář 2023, 21:06
Dobrá je aplikace Stock Events www.stockevents.app/en

Pro sledování celého portfolia používám www.getquin.com dle mého to nej, co jsem zatím našel.
Obe placeny. Nejsou tam vyrazny limitace pro free ucty?

kubas
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubas » 19 zář 2023, 12:21

žádné výrazné limity nejsou, tedy jsem aspoň nezaznamenal

Sežeru tě!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sežeru tě! » 19 zář 2023, 13:31

Hm, mozna pak mrknu.

Ja si delal pruzkum, pokud by skoncil StockDiv, tak bych vyuzil nejspis jednu z techto tri sluzeb, ktery nemaji vyrazny limity (dulezity je neomezeny nebo velky pocet titulu, webove rozhrani). Projel jsem asi 30 ruznych trackeru a vyloucil placeny nebo free s nesmyslnymi limity a zustalo mi jen toto.

https://trackyourdividends.com/dashboard/

https://www.stockrover.com/portfolios/i ... ry/p_2/TWO

https://thedividendtracker.com/holdings/create

Martinnn
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 29
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinnn » 22 zář 2023, 23:41

Koutera píše:
14 zář 2023, 16:08
Mám sice jen pár pozic na PSE, ale i tak zkouším pár z doporučených webů. Docela se mně líbí Digrin, ale nějak nerozumím výpočtu/zadání dividend. Např mám Kofolu, kterou jsem nakoupil nedávno a žádnou dividendu neobdržel. Na Digrinu ale bohužel je dividenda uvedena za 2022. Nějak se mně nedaří najít možnost toto manuálně upravit.
Máš správné datum nákupu? Mně se zpětně dividendy neukazují. Jen ty budoucí od data nákupu.
LuckyLuke píše:
17 zář 2023, 18:11
- příchozí dividendy (dle Digrinu) se lehce liší +/- 100 USD / 1 titul
Moc to neumí ty nepravidelně se měnící hodnoty do budoucna jako odhad. U skutečností mi to až na PBR sedí.

Martinnn
Bronze pen
Bronze pen
Reputace: 29
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinnn » 22 zář 2023, 23:57

Pro svojí evidenci používám program PortfolioPerformance, který exportuje data na DivvyDiary

Kód: Vybrat vše

https://divvydiary.com
Není zde omezená velikost portfolia, v základu je přehled - výše, datumy ex a pay, teď udělali více náhledů na portfolio. Mají web a apku, takže není problém si hlídat datumy.
K DivvyDiary používám ještě Digrin.

Odpovědět