Erste Group Bank
-
- Silver pen
- Reputace: 130
- Kontaktovat uživatele:
Re: Erste Group Bank
Ahoj, umíte někdo vysvětlit , jak se správně dají dividendy z erste? Přijdou dividendy se sraženou daní asi 27.5 % třeba na Fio nebo XTB a pak se s tím dělá co? Příjmy z dividend se nějak vyplňují do přílohy daňového přiznání "příjmy ze zahraničí" a pak se k tomu musí sehnat nějaké potvrzení o skutečne sražené daní? To se žádá někde u rakouského finančáku, nebo stačí vytisknout potvrzení z Fio Broker nebo XTB, kde je vidět třeba na vypise z banky, kolik strhli? Díky moc
-
- Silver pen
- Reputace: 300
- Kontaktovat uživatele:
Nedělej a nedokládej nic, co po tobě nechtějí. Jen to měj správně. Rakousko budeš mít sraženou daň 27,5%, uznat si můžeš 10%, v ČR musíš danit divi 15%, takže doplatíš ještě 5%(celková daň 32,5%). Od toho jsou nějaký ty přílohy v DP. Co je povinná příloha si musíš zjistit a nic navíc nedávat. Hlavní ale je zaplatit daň ve správné výši. Všechno ostatní jsou formality a vyřeší se.
-
- Bronze pen
- Reputace: 59
- Kontaktovat uživatele:
Precti si tenhle serial.
https://www.investicnigramotnost.cz/dane-dividend-ne/
Jinak neleh pise spravne. Vzhledem k tomu, ze chci prokazat, ze jsem cast dane odvedl v zahranici, tak davam do danoveho priznani vedle kalkulace dane i vypis od brokera, ze ktereho to je zrejme.
Rakusaky jsem o vratku nikdy nezadal, tam bohuzel neporadim.
https://www.investicnigramotnost.cz/dane-dividend-ne/
Jinak neleh pise spravne. Vzhledem k tomu, ze chci prokazat, ze jsem cast dane odvedl v zahranici, tak davam do danoveho priznani vedle kalkulace dane i vypis od brokera, ze ktereho to je zrejme.
Rakusaky jsem o vratku nikdy nezadal, tam bohuzel neporadim.
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Diky za info. Ještě jsem někde četl, že je možné získat zpátky z Rakouska kus srážkové daně, i když je s tím prý hodně papírování a taky hlavně poplatky, takže se to prý vyplatí jen při větším objemu. Takže u mých pár stovek EUR na dividendách se to asi nevyplatí, to by bylo pár desítek EUR na dividendě zpátky. Jinak jsem vlastně rád, že má Erste malý výplatní poměr a většinu reinvestuje. I když nechápu, proč se cena pořád drží kolem 600, když by měla být kolem tisícovky, nebo aspoň za 700 jako naše česká Komerčka....neleh píše: ↑22 říj 2022, 15:28Nedělej a nedokládej nic, co po tobě nechtějí. Jen to měj správně. Rakousko budeš mít sraženou daň 27,5%, uznat si můžeš 10%, v ČR musíš danit divi 15%, takže doplatíš ještě 5%(celková daň 32,5%). Od toho jsou nějaký ty přílohy v DP. Co je povinná příloha si musíš zjistit a nic navíc nedávat. Hlavní ale je zaplatit daň ve správné výši. Všechno ostatní jsou formality a vyřeší se.
-
- Silver pen
- Kontaktovat uživatele:
Prikoupeno ještě za 712. Byl to takový zpětný dokup za akcie, které jsem střelil před pár měsíci za 720-810. Erste byla za 1000 i za 500, tj průměrná cena je někde kolem 750. Vzhledem k tomu že je před divi, respektive tam naběhlý nějaké zisky, tak by měla být spíš výš...
Další případné nákupy budou začínat šestkou, tak kolem 690 a níž...
Další případné nákupy budou začínat šestkou, tak kolem 690 a níž...