Degiro
-
- Bronze pen
- Reputace: 129
- Kontaktovat uživatele:
Re: Degiro
Vidlácky česky, "degiro". Ono to není daleko od "správné" výslovnosti, pokud přistoupíme na to, že je to Holandská firma a správná výslovnost je teda podle Holanďanů - v originálu by tam mělo být to jejich chrochtavý g/ch.
https://www.reddit.com/r/DEGIRO/comment ... ce_degiro/
- Emet
- Bronze pen
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Ad výslovnost: Jak říká @entik je to firma z Nizozemska... Poslechnout si to můžeš třeba tady na videu. Hned první slovo.
https://www.youtube.com/watch?v=rSMJIBhmuRA
https://www.youtube.com/watch?v=rSMJIBhmuRA
-
- Silver pen
- Reputace: 98
- Kontaktovat uživatele:
Fascinuje mě, jak změny k horšímu prezentují jako změny k lepšímu.
-
- Silver pen
- Reputace: 83
- Kontaktovat uživatele:
Haha, já to v duchu celou dobu četl jako Dežiro - podle vzoru Sporožiro. No, jsem zase o něco chytřejší.entik píše: ↑04 srp 2022, 09:30Vidlácky česky, "degiro". Ono to není daleko od "správné" výslovnosti, pokud přistoupíme na to, že je to Holandská firma a správná výslovnost je teda podle Holanďanů - v originálu by tam mělo být to jejich chrochtavý g/ch.
-
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
Jeden (možná) lamáckej dotaz. Na Degiru mám ve volném prostoru částku 20,24 Eur. Když si chci např 10,24 Eur převést na koruny a poslat si je na svůj bankovní učet, Degiro při převodu oné částky vyhodí hlášku ,,Zadejte hodnotu, která odpovídá požadovánému formátu,, tzn. že mě to nechce pustit kvůli těm 0,24. Jinak celá částka bez desetinných míst jde převést v pořádku. Dělám někde chybu já, nebo drobný vybrat nejde? Zkoušel jsem ty drobný rozdělit čárkou/tečkou, ale bez výsledku.
Jeden (možná) lamáckej dotaz. Na Degiru mám ve volném prostoru částku 20,24 Eur. Když si chci např 10,24 Eur převést na koruny a poslat si je na svůj bankovní učet, Degiro při převodu oné částky vyhodí hlášku ,,Zadejte hodnotu, která odpovídá požadovánému formátu,, tzn. že mě to nechce pustit kvůli těm 0,24. Jinak celá částka bez desetinných míst jde převést v pořádku. Dělám někde chybu já, nebo drobný vybrat nejde? Zkoušel jsem ty drobný rozdělit čárkou/tečkou, ale bez výsledku.
- Morbius
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Najdu na Degiro akcii Atlantic Sapphire ASA (NO0010768500)? Někteří brokeři nabízí pouze vybrané akcie z osloské burzy a tato mezi nimi obvykle nebývá.
PORTFOLIO (12/22)
Upvest (22 %), ASA:NO (18 %), PKX:US (12 %), VETN:SW (12 %), Bitcoin (9 %), VWRD:LN (8 %), KOMB:CP (6 %), ORC/B:CN (5 %), ATVI:US (5 %), VWRL:NA (3 %)
Upvest (22 %), ASA:NO (18 %), PKX:US (12 %), VETN:SW (12 %), Bitcoin (9 %), VWRD:LN (8 %), KOMB:CP (6 %), ORC/B:CN (5 %), ATVI:US (5 %), VWRL:NA (3 %)
- Seno
- Silver pen
- Reputace: 180
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je tam. Jak v Osle tak i ve Frankfurtu za eura

Akcie: ČEZ | Moneta | ABBV | BABA | BX | FL | MMM | MO | MRK | NYMT | RIO | SLG | XOM | TEF | ZIM
ETF: IWDA | VWCE | WVAL
- Morbius
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Poslední obchod na frankfurtské burze proběhl před měsícem, jen o něco větší likvidita je na First North. Interactive Brokers obchodování na osloské burze neumožňuje, takže zbývá Degiro.
PORTFOLIO (12/22)
- Seno
- Silver pen
- Reputace: 180
- Kontaktovat uživatele:
Ptal ses jestli je na Degiru a tam je

Akcie: ČEZ | Moneta | ABBV | BABA | BX | FL | MMM | MO | MRK | NYMT | RIO | SLG | XOM | TEF | ZIM
- Namor
- Gold pen
- Reputace: 1153
- Kontaktovat uživatele:
Zvýšení úroků na margin a pražská burza již nebude zdarma v real time náhledu.
Přišlo emailem.
Přišlo emailem.
Svoji cestu investičním světem popisuji v investičním deníku: viewtopic.php?f=58&t=693
-
- Bronze pen
- Reputace: 48
- Kontaktovat uživatele:
Skoro to vypada, ze ten jejich byznys uplne neprosperuje a proto zdrazuji.
https://www.manager-magazin.de/finanzen ... 17123d9a47
Za dnesek akcie 40% dolu...
https://www.manager-magazin.de/finanzen ... 17123d9a47
Za dnesek akcie 40% dolu...
-
- Silver pen
- Reputace: 300
- Kontaktovat uživatele:
A sakra.
Edit. Tak sem to přečetl a sakra, to je spíš hoax. Firma zisková. Audit vyčetl nějaký drobný nedostatky v managementu a nařídili dočasně zvýšit kapitalizaci, což už udělali, plus nějaký změny v managementu. O nějakým riziku krachu není řeč. Tak žádný panický výprodeje
Edit. Tak sem to přečetl a sakra, to je spíš hoax. Firma zisková. Audit vyčetl nějaký drobný nedostatky v managementu a nařídili dočasně zvýšit kapitalizaci, což už udělali, plus nějaký změny v managementu. O nějakým riziku krachu není řeč. Tak žádný panický výprodeje
-
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím
chci se zeptat jestli má někdo zkušenost proč nejde nakupovat na Degiru ale myslím i na Fiu a XTB akcie typu
Digital Realty Trust DLR-PJ ,DLR-PK ,DLR-PL a může se jednat i o jiné akcie.
chci se zeptat jestli má někdo zkušenost proč nejde nakupovat na Degiru ale myslím i na Fiu a XTB akcie typu
Digital Realty Trust DLR-PJ ,DLR-PK ,DLR-PL a může se jednat i o jiné akcie.
-
- Gold pen
- Reputace: 626
- Kontaktovat uživatele:
Moje Degiro zas zabodovalo.
Prevedl jsem cca 60k CZK na Degiro, a protoze se mi nechtelo cekat, udelal jsem konverzi na EUR manualne. Jakmile konverze probehla, zahlavi se zblaznilo a zaclo psat, ze jsem ten den vydelal 1.5 milionu EUR (a nejake drobne).
Takze historicka ziskovost uctu do toho dne ukazovala 8k EUR, a nyni ukazuje 1560k EUR. Sounds legit!
Portfolio, zustatky i pohyby na uctu ukazuji jen normalni hodnoty - ale ten "historicky vynos" je proste trvale zblazneny.
Napsal jsem na podporu ze mi to blbne, a ze bych to rad mel opravene - tak uvidime.
Jestli napisou, ze to neni bug nebo ze to nejde opravit, asi jim napisu znovu, tentokrat s tim, ze bych svuj poctive vydelanej megac EUR rad vybral, ale nejde mi to...

Prevedl jsem cca 60k CZK na Degiro, a protoze se mi nechtelo cekat, udelal jsem konverzi na EUR manualne. Jakmile konverze probehla, zahlavi se zblaznilo a zaclo psat, ze jsem ten den vydelal 1.5 milionu EUR (a nejake drobne).

Takze historicka ziskovost uctu do toho dne ukazovala 8k EUR, a nyni ukazuje 1560k EUR. Sounds legit!

Portfolio, zustatky i pohyby na uctu ukazuji jen normalni hodnoty - ale ten "historicky vynos" je proste trvale zblazneny.
Napsal jsem na podporu ze mi to blbne, a ze bych to rad mel opravene - tak uvidime.

Jestli napisou, ze to neni bug nebo ze to nejde opravit, asi jim napisu znovu, tentokrat s tim, ze bych svuj poctive vydelanej megac EUR rad vybral, ale nejde mi to...

-
- Gold pen
- Reputace: 626
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že mají asi málo českého personálu, že mi na česky psaný bugreport odpovídají anglicky.
Tak snad se to brzo spraví.Degiro support píše:Thanks for your email.
We are aware of this P/L visualization error. The trigger was a currency (e.g EUR/CZK) conversion.
The IT department have prioritized this matter and are working on solving it as fast as possible.
Thanks for your patience and understanding, and we sincerely apologize for the caused inconvenience.
-
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Stalo se mi to samý, tak jsem rád, že nejsem jedinej a že už na tom pracují. 

-
- Bronze pen
- Reputace: 22
- Kontaktovat uživatele: