Afranga - Aktuální nabídka PM/SM

web: www.afranga.com
Odpovědět
Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Reputace: 959
Kontaktovat uživatele:

Re: Afranga - Aktuální nabídka PM/SM

Příspěvek od Jan » 27 úno 2023, 08:19

Teď jsem po delší době juknul na SM, a kromě toho, že mi přijde, že SM zkolaboval (ty bonusy jsou mimo realitu), tak poklesl počet nabízených podílů na cca 1,3k.
Zkušenosti:
P2P: Mintos, Lendermarket, Afranga, Roger(dříve Investaukce)
Devizové spol.: RoklenFX

Zdroje:
explorep2p.com/mintos-lender-ratings/
p2p.holdings/mintos
beyondp2p.com/platforms/mintos/loan-originators

BTW
CO<JAK<PROČ

paklic
Silver pen
Silver pen
Reputace: 173
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paklic » 27 úno 2023, 08:57

Jan píše:
27 úno 2023, 08:19
Teď jsem po delší době juknul na SM, a kromě toho, že mi přijde, že SM zkolaboval (ty bonusy jsou mimo realitu), tak poklesl počet nabízených podílů na cca 1,3k.
Ano, je pravda, že celkové počty jsou výrazně nižší, ale v minulosti se hodně prodávaly půjčky po 10 eurech, což teď úplně vymizelo a v současné době jsou tam výrazně vyšší částky. To je za způsobeno tím, že AI sepíná v intervalu několika dní (v lepším případě) a překupníci se snaží urvat jakoukoli půjčku, takže své limity pro max. částku v jedné půjčce výrazně zvedají.
Celkově je na SM určitě výrazně méně nabídek co do počtu, ale objemově (hodnota půjček) to zase tak výrazné není, Ano i celková hodnota poklesla a proto se navyšují přirážky. Nyní jsme v průměru někde nad 0,5% a předpokládám, že se půjde ještě pomalinku výš až k 1%, kde se to zastaví, neboť většina už asi nebude ochotna za takovou přirážku půjčky kupovat, takže začnou své prostředky převádět jinam, čímž se vyrovná nabídka s poptávkou a překupníci začnou opět premia snižovat.

Uvidíme, jak se má věštba vyplní :) Dávám tomu tak 2 měsíce....
P2P: Mintos, Afranga, Esketit, Lendermarket, Robocash
Převody měn: Revolut
Broker: Degiro
Referral odkazy: viewtopic.php?f=40&t=134&p=58442#p58442

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 27 úno 2023, 12:56

paklic píše:
27 úno 2023, 08:57
Jan píše:
27 úno 2023, 08:19
Ano, je pravda, že celkové počty jsou výrazně nižší, ale v minulosti se hodně prodávaly půjčky po 10 eurech, což teď úplně vymizelo a v současné době jsou tam výrazně vyšší částky. To je za způsobeno tím, že AI sepíná v intervalu několika dní (v lepším případě) a překupníci se snaží urvat jakoukoli půjčku, takže své limity pro max. částku v jedné půjčce výrazně zvedají.
Celkově je na SM určitě výrazně méně nabídek co do počtu, ale objemově (hodnota půjček) to zase tak výrazné není, Ano i celková hodnota poklesla a proto se navyšují přirážky. Nyní jsme v průměru někde nad 0,5% a předpokládám, že se půjde ještě pomalinku výš až k 1%, kde se to zastaví, neboť většina už asi nebude ochotna za takovou přirážku půjčky kupovat, takže začnou své prostředky převádět jinam, čímž se vyrovná nabídka s poptávkou a překupníci začnou opět premia snižovat.

Uvidíme, jak se má věštba vyplní :) Dávám tomu tak 2 měsíce....
Popravdě, na objemy jsem se nedíval. Jen, že od posledního shlédnutí SM spadl počet nabídek na polovinu či ještě níže.
Zkušenosti:

Zdroje:
p2p.holdings/mintos

BTW
CO<JAK<PROČ

paklic
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paklic » 28 úno 2023, 09:56

Na SM teď k dispozici pár půjček do 1 měsíce s přirážkou jen 0,2% a dalších pár do 3 měsíců s přirážkou 0,3%. Je jich tam v tuto chvíli dohromady 10

paklic
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paklic » 03 bře 2023, 07:36

Tak zatím se můj předpokládaný scénář naplňuje rychleji, než jsem očekával. Dnešní nabídka na SM se výrazně posouvá k psychologické hranici 1% premia pro překupníky. Za 0,7% jsou pouze zpožděné, 0,8% je jen pár kousků a za 0,9% jich je asi 30. Jak jsem již psal, tam se to dle mého názoru zastaví a začne se lámat. Předpokládám, že i ti, co si to neumí spočítat nebudou chtít jít přes tuto hranici a pomalu přestanou na SM nakupovat. Následné snižování portfolia investorů by mohlo poté donutit překupníky opět zlevnit.

Sám jsem zvědavý, jestli budou odchody investorů natolik významné, aby to pomohlo větší likviditě. S nostalgií tak vzpomínám na doby, kdy na PM byly k dispozici nějaké volné půjčky. Jenže to je už tak rok nazpět.... Snad se k tomu někdy vrátíme....

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 04 bře 2023, 21:56

paklic píše:
03 bře 2023, 07:36
Tak zatím se můj předpokládaný scénář naplňuje rychleji, než jsem očekával. Dnešní nabídka na SM se výrazně posouvá k psychologické hranici 1% premia pro překupníky. Za 0,7% jsou pouze zpožděné, 0,8% je jen pár kousků a za 0,9% jich je asi 30. Jak jsem již psal, tam se to dle mého názoru zastaví a začne se lámat. Předpokládám, že i ti, co si to neumí spočítat nebudou chtít jít přes tuto hranici a pomalu přestanou na SM nakupovat. Následné snižování portfolia investorů by mohlo poté donutit překupníky opět zlevnit.

Sám jsem zvědavý, jestli budou odchody investorů natolik významné, aby to pomohlo větší likviditě. S nostalgií tak vzpomínám na doby, kdy na PM byly k dispozici nějaké volné půjčky. Jenže to je už tak rok nazpět.... Snad se k tomu někdy vrátíme....
Dosaženo.
SM je pěknej piece of shit.
Podle mě se na PM žádné viditelné změny nestanou a SM se holt asi stane nelikvidním. Ale nevím. Nesleduju to, ale jestli je poptávka za takové bonusy... Jako do 1M za +0,7? To je fakt tolik lidí, co si to nedovedou spočítat?
Ale vzpomínám, jak se tu někdo na fóru ptal, že když je na Mintosu úrok 14% pa a vyplácí se měsíčně, jestli to znamená, že dostane 14% každý měsíc... V takovém případku je pak nějaké 1% bonusu prkotina, hlavně nakoupit co nejvíc :o)
Zkušenosti:

Zdroje:
p2p.holdings/mintos

BTW
CO<JAK<PROČ

paklic
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paklic » 06 bře 2023, 08:21

Tak to vypadá, že spínání AI už není úplně pravidelné, jak bývalo na začátku. Mám už 10. den bez sepnutí. Od 24.2., tak jsem zvědavý, kdy se konečně dostane řada i na mě.

Gixian
Gold pen
Gold pen
Reputace: 658
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gixian » 06 bře 2023, 09:37

paklic píše:
06 bře 2023, 08:21
Tak to vypadá, že spínání AI už není úplně pravidelné, jak bývalo na začátku. Mám už 10. den bez sepnutí. Od 24.2., tak jsem zvědavý, kdy se konečně dostane řada i na mě.
A nebo, to by bylo jeste horsi, se to spina dal pravidelne, jen dany den se toho melo sepnout vic, nez kolik bylo pujcek, takze na tebe uz nezbylo. :?

Jako programatora me napada mnoho moznosti, jak ten AI algoritmus muze byt postavenej, ale v zadne to, co hlasis, nezni jako zlepseni. :(

paklic
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paklic » 07 bře 2023, 07:40

No sám jsem zvědavý, na jaký počet dní se dostanu. Další den také nic, takže jsem na 11ti dní bez sepnutí AI, což je u mne zatím nejdelší doba od úpravy pravidel AI.

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 07 bře 2023, 20:31

Tak na SM se již točí 11% půjčky...
Zkušenosti:

Zdroje:
p2p.holdings/mintos

BTW
CO<JAK<PROČ

paklic
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paklic » 08 bře 2023, 08:15

Tak jsem 12. den bez sepnutí AI, což je stále nejdelší časový úsek za dobu, kdy si vedu přehled. Se snížením úroků na 11% nepřišla ani vlna půjček, jak by se dalo očekávat. Navíc SM stále pomalu zvyšuje premia za překupy. V současné chvíli se pohybujeme někde kolem 0,8%+.
Sám jsem zvědavý, jak to ovlivní ochotu jednotlivců nakupovat na SM i s tak nízkými úroky, jak nastavila Afranga nyní....

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 08 bře 2023, 22:40

paklic píše:
08 bře 2023, 08:15
Tak jsem 12. den bez sepnutí AI, což je stále nejdelší časový úsek za dobu, kdy si vedu přehled. Se snížením úroků na 11% nepřišla ani vlna půjček, jak by se dalo očekávat. Navíc SM stále pomalu zvyšuje premia za překupy. V současné chvíli se pohybujeme někde kolem 0,8%+.
Sám jsem zvědavý, jak to ovlivní ochotu jednotlivců nakupovat na SM i s tak nízkými úroky, jak nastavila Afranga nyní....
Já jsem vlnu ani nečekal.
Podle mě se část lidí přepne do jakéhosi vyčkávacího módu, jestli půjčky budou/nebudou, etc. a vyvine se to až časem...
Teď jsem jukl na SM, 11% jsou nabízeny se stejným premiem, jako bývaly 13%. By mě zajímalo, jestli to někdo kupuje... (Ono pokud by se dál přeprodávalo, tak stejně jediný výsledek nakonec bude, že Afranga provede další snížení...).
Zkušenosti:

Zdroje:
p2p.holdings/mintos

BTW
CO<JAK<PROČ

paklic
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paklic » 09 bře 2023, 07:45

No situace stále není růžová. Dnes po 13ti dnech mi zase sepnul AI, ale místo, aby zainvestoval veškeré volné prostředky, tak jich zainvestoval pouze 20% a zbylých 80% stále zůstalo nezainvestováno. Vypadá to pomalu ale jistě na výraznou redukci prostředků na Afranze. Je mi to líto, protože mám tuto platformu rád, ale za těchto podmínek to vážně nedává smysl....

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 10 bře 2023, 20:47

Jukl jsem na Afrangu.
PM - bez nabídky
SM - oproti původnímu nástřelu co jsem viděl, klesly bonusy cca o 0,1% na 0,4%. Resp. tedy je tam i něco za 0,3%. Část z toho nejspíš opakovaný přeprodej. Asi tam nějaké obraty budou, nabídka byla celkem čerstvá.
Zkušenosti:

Zdroje:
p2p.holdings/mintos

BTW
CO<JAK<PROČ

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 12 bře 2023, 22:36

Stále jsem se nedokopal udělat něco s novým stavem na Afranze. Pouze jsem zkusmo hodil AI od 11% a nechal to plavat. AI sepnul po 5D, což je cca o 2D méně než průměr.
Jestli to má nějakou výpovědní hodnotu - netuším. Může to být "anomálie" nebo třeba důsledek poklesu poptávky,
Zkušenosti:

Zdroje:
p2p.holdings/mintos

BTW
CO<JAK<PROČ

paklic
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paklic » 13 bře 2023, 08:14

Jan píše:
12 bře 2023, 22:36
Stále jsem se nedokopal udělat něco s novým stavem na Afranze. Pouze jsem zkusmo hodil AI od 11% a nechal to plavat. AI sepnul po 5D, což je cca o 2D méně než průměr.
Jestli to má nějakou výpovědní hodnotu - netuším. Může to být "anomálie" nebo třeba důsledek poklesu poptávky,
U mne to tedy takto nefunguje. Dám sem časový průběh, jak to probíhalo u mne:
24.2. - poslední plnohodnotné sepnutí AI, zainvestováno 100% volných prostředků,
7.3. - email s informací o změna úrokových sazeb nabízených půjček na 11% s platností od 8.3., okamžitá úprava nastavení AI
8.3. - vybrání poloviny všech prostředků z Afrangy
9.3. - sepnutí AI, ale zainvestováno pouze 20% volných prostředků
10.3. - 1/3 ze zainvestovaných půjček z předešlého dne předčasně splacena
Od té doby žádná změna......
U mne tedy hodně radikální sešup dolů.
Dávám Afranze ještě nějaký čas, ale pokud to takhle bude pokračovat dále, tak většinu prostředků přesunu jinam a ponechám tam jen malou část na udržování informovanosti o fungování.

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 13 bře 2023, 09:29

paklic píše:
13 bře 2023, 08:14
Jan píše:
12 bře 2023, 22:36
U mne to tedy takto nefunguje. Dám sem časový průběh, jak to probíhalo u mne:
24.2. - poslední plnohodnotné sepnutí AI, zainvestováno 100% volných prostředků,
7.3. - email s informací o změna úrokových sazeb nabízených půjček na 11% s platností od 8.3., okamžitá úprava nastavení AI
8.3. - vybrání poloviny všech prostředků z Afrangy
9.3. - sepnutí AI, ale zainvestováno pouze 20% volných prostředků
10.3. - 1/3 ze zainvestovaných půjček z předešlého dne předčasně splacena
Od té doby žádná změna......
U mne tedy hodně radikální sešup dolů.
Dávám Afranze ještě nějaký čas, ale pokud to takhle bude pokračovat dále, tak většinu prostředků přesunu jinam a ponechám tam jen malou část na udržování informovanosti o fungování.
Psal jsem, že netuším, jestli to má výpovědní hodnotu. Nezainvestovanou část (cca 25% prostředků) jsem měl asi tři předešlá sepnutí AI.
Výkupy se taky děly, ale naštěstí v menší míře. Ale je to dost mizerná vlastnost, v D0 sepnutí AI a nákup a v D+1 zpětný odkup a čekání na další sepnutí AI.
Kdybych věděl, kam to přesunout, tak už je to možná přesunuto. Jenže nevím, to je ten problém... :o/
Zkušenosti:

Zdroje:
p2p.holdings/mintos

BTW
CO<JAK<PROČ

paklic
Silver pen
Silver pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paklic » 15 bře 2023, 07:53

Dnes opět sepnutí AI a kompletně zainvestováno. Pokud to budu brát tak, že poslední AI mi seplo 9.3. (i když zainvestovalo jen částečně), tak se opět dostávám na 6-ti denní interval spínání. Uvidíme, jestli to takhle bude pokračovat....

Gixian
Gold pen
Gold pen
Reputace: 658
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gixian » 15 bře 2023, 10:14

• U mě zainvestováno 25.2.
  • Pak 3.3. (+6 dní).
  • Pak 9.3. (+6 dní) nic, protože jsem zapomněl snížit AI na 11%. Jakmile jsem to změnil, hned 10.3. se kus zainvestoval.
  • Hned 11.3. (+1 den) se zainvestoval zbytek.
  • Dnes 15.3. (+4 dny, nebo +6 dnů od klasické šestidenní periody) opět zainvestováno vše.
Zdá se, že s 11% úroku a 1400 položkama na sekundáru zájem investorů opadá, a AI se spouští i častěji než jednou za šest.

Jan
writerP2P
Gold pen
Gold pen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan » 15 bře 2023, 12:09

Gixian píše:
15 bře 2023, 10:14
  • U mě zainvestováno 25.2.
  • Pak 3.3. (+6 dní).
  • Pak 9.3. (+6 dní) nic, protože jsem zapomněl snížit AI na 11%. Jakmile jsem to změnil, hned 10.3. se kus zainvestoval.
  • Hned 11.3. (+1 den) se zainvestoval zbytek.
  • Dnes 15.3. (+4 dny, nebo +6 dnů od klasické šestidenní periody) opět zainvestováno vše.
Zdá se, že s 11% úroku a 1400 položkama na sekundáru zájem investorů opadá, a AI se spouští i častěji než jednou za šest.
Zajímavá je ta featura 9.3.,10.3. a 11.3..
Fakt je, že to máš moc pěkné. Já jsem před zavedením 11% měl skoro měsíc 25+% nezainvestováno a periodu spínání 7-8 dní.
Pokud jsem to pochytil správně, i bonusy na SM klesají. Ale vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby Afranga přeprodeje využila k dalšímu snížení výnosů případně pásmovému úročení podle splatnosti.

Trochu si kladu otázku, důvodu investování na Afranze při porovnání Mintosu/DelfinGroup, ElevingGroup za cca 15%.

Osobně vyčkávám - jak bude fungovat Afranga, ale hlavně jestli bude nabídka EST na LenderMarketu. Když vidím, jak Mintos zase čaruje s PP, IR, a že v mém případě se situace fakticky nemění, tak Mintos mně prostě neláká, spíše naopak...
Zkušenosti:

Zdroje:
p2p.holdings/mintos

BTW
CO<JAK<PROČ

Odpovědět